15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Acord pentru formarea cabinetului bulgar

Partidul Socialist Bulgar (BSP, Miscarea Nationala Simeon al II-lea (NMSII) si Miscarea pentru Drepturi si libertati (DPS, Partidul Minoritatii Turce) au ajuns la un acord privind formarea guvernului de la Sofia, informeaza BTA. Cele trei formatiuni au cazut de acord asupra nominalizarii presedintelui BSP, Serghei Stanisev, pentru functia de prim-ministru desemnat si asupra impartirii portofoliilor ministeriale. Astfel, 8 vor reveni socialistilor, 5 Miscarii lui Simeon al II-lea si 3 formatiunii etnice turce.


Avionul ministrului polonez al Apararii, avariat

Un avion Tupolev-154, la bordul caruia se afla ministrul polonez al Apararii, Janusz Zemke, s-a defectat, duminica, la decolarea de pe aeroportul din Kabul, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, Piotr Pertek, citat de AFP. Pilotul a constatat o defectiune la pneurile avionului, trei dintre acestea fiind defecte. Pentru remedierea defectiunii a fost chemata o echipa de tehnicieni de la Cracovia.


Explozie in Egipt

O explozie produsa ieri dimineata in apropierea unui aeroport militar folosit de Forta multinationala de observatori (FMO) din nordul Peninsulei Sinai a provocat ranirea a doua persoane, relateaza AFP. Unele surse afirma ca explozia a fost provocata de o mina, iar altele ca ar fi fost vorba despre o explozie de gaz.


Bomba la Istanbul

O femeie a fost usor ranita, duminica seara, la Istanbul, in explozia unei bombe de mica intensitate, amplasata la intrarea intr-un centru comercial subteran din partea europeana a orasului, a anuntat ieri agentia Anatolia, citata de AFP. Atentatul nu a fost revendicat. In ultimele saptamani, in Turcia au avut loc mai multe atentate, printre care se numara si cel din iulie de la Kusadasi, soldat cu moartea a cinci persoane.


Stratageme iraniene

Iranul pare sa devina noua amenintare pentru trupele coalitiei din Irak, incercand, prin diverse mijloace, sa castige tot mai multa influenta in aceasta tara, cu scopul de a sprijini instituirea unui regim prieten Teheranului, relata revista “Time”. Metodele folosite sunt diverse, mergand de la crearea unei retele de spionaj, care s-a infiltrat in structurile irakiene, la mituire sau finantare directa a gruparilor insurgente siite, carora le livreaza arme performante. Potrivit unui document al serviciilor militare de informatii ale SUA, Abu Mustafa al-Sheibani este pe cale sa devina noul inamic public numarul unu al armatei americane in Irak. El nu face parte din reteaua terorista Al Qaeda, dar conduce o retea de insurgenti creata de Gardienii Revolutiei Ð trupele de elita ale regimului de la Teheran Ð cu scopul de a lupta impotriva fortelor straine din Irak. In ultimele opt luni, gruparea sa a comis atacuri cu bombe mult mai periculoase decat cele utilizate pana atunci. Poate cel mai ingrijorator semn al cresterii influentei Iranului asupra Irakului este exacerbarea tensiunilor dintre suniti si siiti, Irakul fiind tot mai aproape de un razboi civil.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă