10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Confruntari interpalestiniene in Gaza

Doi tineri palestinieni si-au pierdut viata ieri, inca 15 fiind raniti, in contextul cronfruntarilor dintre membri ai serviciilor de securitate palestiniene si militanti inarmati, in Gaza, informeaza surse medicale locale.
Violentele s-au declansat in cursul noptii de joi si au fost reluate vineri dimineata, dupa ce militantii au atacat cu rachete sudul Israelului, provocand moartea unei tinere de 22 de ani, ceea ce a necesitat interventia fortelor de politie palestiniene.
De asemenea, vineri, intre politistii palestinieni si militanti ai gruparii Hamas au avut loc schimburi de focuri.

Cocaina in toaletele PE

Controale sistematice efectuate la toaletele Parlamentului European au depistat urme de cocaina, a relatat televiziunea germana Akte 05.
Cantitatile gasite indica folosirea regulata a acestei substante. In total, 41 din cele 46 mostre prelevate din cladirile PE din Bruxelles au continut urme de cocaina.

CC slovaca cere nepromulgarea Constitutiei europene

Curtea Constitutionala (CC) slovaca i-a cerut presedintelui Ivan Gasparovic sa nu semneze documentul de ratificare a Constitutiei europene, ci sa astepte examinarea recursului depus de 13 cetateni slovaci.
Presedintele va trebui sa astepte pana cand Curtea va incheia examinarea recursului, inaintat de cei 13 cetateni slovaci, care doresc ratificarea prin referendum a Constitutiei europene, si nu pe cale parlamentara.

Bomba la Barcelona

Un dispozitiv explozibil artizanal, confectionat dintr-o oala sub presiune in care erau introduse trei cartuse cu gaz, a explodat in fata sediului unui concesionar auto italian, la Prat de Llobregat, la periferia Barcelonei. Deflagratia nu s-a soldat cu victime si nu a provocat importante pagube materiale, ci doar spargerea unor vitrine din apropiere.

Musulmanii, ingrijorati de islamisti

Tarile cu populatie majoritar musulmana impartasesc ingrijorarea tarilor occidentale cu privire la extremismul islamist, potrivit unui studiu dat publicitatii de Pew Institute.
Aproape trei sferturi dintre marocani (73 la suta) si jumatate dintre pakistanezi (52 la suta) sunt de parere ca islamismul reprezinta o amenintare pentru tarile lor. De asemenea, increderea in Osama bin Laden a scazut net, in timp ce un numar mai mic de persoane chestionate considera in prezent ca atentatele sinucigase ce vizeaza civili sunt “justificate”.

Cele mai citite

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă