16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Al Qaeda recruteaza studenti

Al Qaeda recruteaza musulmani din colegiile britanice. Informatia a aparut in cotidianul “Sunday Times” si citeaza un raport oficial despre extremisti, emis de autoritatile de la Londra. In document se precizeaza ca reteaua terorista, suspectata de organizarea atentatelor de la Londra, cauta in special studenti cu expertiza in domeniul inginerie si informatica. Motivul Ð tinerii pot fi mai curiosi si mai susceptibili la ideologia terorista.


Avion evacuat la Lisabona

Un avion al companiei TAP Portugalia cu destinatia Londra a fost evacuat, pe aeroportul din Lisabona, din cauza suspiciunilor legate de identitatea a trei pasageri, care aveau pasapoarte albaneze false, a anuntat agentia Lusa, citand surse din politie. Cei trei straini care aveau pasapoarte albaneze false au fost arestati, iar avionul a putut decola catre Londra, cu doua ore intarziere.


350 de extremisti islamisti in Italia

Numarul extremistilor islamici din Italia ar fi de aproximativ 350, afirma “Il Messaggero”, care citeaza surse din cadrul serviciilor secrete si de lupta impotriva imigratiei clandestine. Potrivit ziarului italian, serviciile de securitate italiene estimeaza ca celulele latente se concentreaza in nordul tarii, in Piemont, Lombardia, dar si in sud, in Campania, in regiunea Napoli. Potrivit presei, cele doua grupari cele mai active in tara sunt Grupul Salafist pentru Predica si Lupta si Grupul Salafist Combatant marocan.


Atac kamikaze la Bagdad

Gruparea liderului Al Qaeda in Irak Abu Mussab al-Zarqawi a revendicat atentatul de ieri asupra centrului de recrutare al armatei irakiene de la Bagdad, soldat cu 19 morti si 41 de raniti. Revendicarea este anuntata intr-un comunicat al organizatiei Al Qaeda in Mesopotamia, publicat pe un site islamist. Autenticitatea lui nu poate fi stabilita.


Traseul zidului de securitate israelian, aprobat

Guvernul israelian a aprobat traseul zidului de securitate din jurul Ierusalimului de Est, a carui construire ar putea fi finalizata pana in luna septembrie, a anuntat vicepremierul Ehud Olmert. Zidul va traversa doua cartiere palestiniene, plasand de partea vestica (palestiniana) a barierei peste 50.000 de rezidenti palestinieni din Ierusalimul de Est anexat de Israel. Zidul de securitate va avea prevazute 12 puncte de trecere.


Alegeri prezidentiale in Kargazstan

Scrutinul prezidential a inceput ieri in Kargazstan, presedintele interimar al republicii, Kurmanbek Bakiev, erou al “revolutiei” din martie, care a pus capat regimului lui Askar Akaiev, fiind considerat principalul favorit. Aproximativ 2,6 milioane de kargazi sunt asteptati sa voteze la unul dintre cele 2000 de birouri electorale deschise pe tot teritoriul acestei republici din Asia Centrala.

Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă