13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Romania nu are timp pentru dispute politice

Adjunctul sefului Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Onno Simons, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Romania nu are timp pentru dispute politice, deoarece trebuie sa faca eforturi semnificative pana in noiembrie 2005 pentru integrarea in UE. Romania si Bulgaria ar trebui sa poata adera in ianuarie 2007, dar numai daca isi indeplinesc obligatiile asumate, a afirmat acesta, adaugand ca nu exista schimbari oficiale in procesul de aderare a celor doua tari.

Stocarea datelor, in disputa

Parlamentul European (PE) a respins o propunere a statelor membre UE referitoare la stocarea, pentru un interval de trei ani, a informatiilor rezultate din comunicatii telefonice si din folosirea postei electronice, relateaza publicatia electronica EU Observer. Propunerea de stocare a datelor a fost initiata anul trecut de Franta, Marea Britanie, Suedia si Irlanda in cadrul masurilor de combatere a terorismului. Europarlamentarii au respins aceasta propunere, afirmand ca este exagerata.

PE l-a exclus pe Roger Helmer

Cel mai amplu grup din Parlamentul European, EPP-ED, a hotarat, in premiera in istoria acestei formatiuni, excluderea lui Roger Helmer, un eurodeputat conservator britanic, relateaza EU Observer. Helmer a declarat ca motivul real al excluderii sale este dorinta grupului parlamentar de a opri ancheta referitoare la fraudele si transparenta Comisiei Europene.

Elvetienii nu vor in UE

Doar aproximativ 30 la suta din elvetieni se declara favorabili unei aderari a tarii lor la Uniunea Europeana, potrivit unui sondaj dat publicitatii ieri, la trei zile dupa ce Elvetia a aprobat, prin referendum, participarea la spatiul Schengen. Potrivit sondajului realizat de Institutul Demoscope si publicat in revista Facts, aderarea la UE este respinsa de 51 la suta din persoanele chestionate, in timp ce 13 la suta nu au nici o opinie in legatura cu acest subiect.

4 tone de cocaina in Mexic

Autoritatile navale mexicane au confiscat 4 tone de cocaina. Mai multi membri ai unei importante retele de traficanti au fost arestati.

Arme secrete chinezesti

Serviciile secrete americane sunt slab informate, neavand habar de mai multe proiecte militare secrete dezvoltate in ultimul deceniu de China, se arata intr-un dosar ultrasecret, dezvaluit de Washington Times. Potrivit documentului, China ar fi realizat un nou tip de racheta de croaziera cu raza lunga de actiune, o nava militara cu tehnologie de inspiratie americana si un submarin de atac.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă