15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Iranul a redeschis uzina de la Ispahan

Inspectorii Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) au sosit ieri la Ispahan pentru a instala camerele de supraveghere si pentru a rupe sigiliile in vederea redeschiderii instalatiei de conversie a uraniului. SUA au catalogat decizia Teheranului de reluare a activitatii de conversie a uraniului drept “nefericita” si asteapta ca Natiunile Unite si Consiliul lor de Securitate sa se sesizeze in aceasta chestiune, informeaza AFP.

Benon Sevan a demisionat

Benon Sevan, fost responsabil al programului ONU in Irak Petrol contra hrana, a demisionat de la Natiunile Unite si l-a acuzat pe secretarul general al organizatiei, Kofi Annan, ca l-ar fi “sacrificat”, informeaza AFP.

Ansar al-Sunna a executat un “spion”

Gruparea Ansar al-Sunna, afiliata retelei teroriste Al-Qaeda, a afirmat, intr-un comunicat publicat pe un site Internet, ca a executat prin impuscare “un mare spion” irakian care lucra pentru fortele americane din Irak, informeaza AFP. Comunicatul, insotit de prezentarea unor documente ale victimei, precizeaza ca “Ihsan Abdelhedi Mohammed a recunoscut ca este spion recrutat de fortele americane, carora le-a furnizat informatii ce le-au permis sa contracareze operatiunile jihadiste”.

CIA monitorizeaza informatiile publice

CIA va infiinta o unitate destinata monitorizarii articolelor, site-urilor internet, manifestelor religioase si chiar a cartilor de telefon, care s-ar putea dovedi relevante pentru securitatea nationala, relateaza revista Time. Noua unitate, a carei aparitie a fost preconizata de Administratia Bush in primavara si care este destinata combaterii terorismului, va deveni operationala de la 1 octombrie.

Carburantul, motiv al prabusirii avionului tunisian

Una dintre principalele ipoteze avute in vedere de anchetatori in cazul avionului tunisian prabusit sambata in largul coastelor siciliene se refera la cantitatea si calitatea carburantilor. Conform cotidianului La Repubblica, ipotezele luate in calcul de anchetatori sunt calitatea proasta a carburantului sau puritatea insuficienta a acestuia, o defectiune la instalatia electrica si blocarea alimentarii motoarelor sau o defectiune a indicatorului pentru nivelul de carburant, care ar fi dus la alimentarea cu o cantitate insuficienta de cherosen.

Airbusul de la Toronto a aterizat la jumatatea pistei

Aeronava Airbus A340 implicata in accidentul de la Toronto a atins solul la jumatatea pistei si, in conditiile meteorologice de marti, nu a avut suficient spatiu pentru a frana, a declarat Real Levasseur, coordonatorul anchetei, citat de AFP.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă