6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Zarqawi, mustrat de Zawahiri

Adjunctul lui Osama bin Laden, Ayman al-Zawahiri, i-a trimis o scrisoare liderului retelei Al Qaeda din Irak, Abu Musab al-Zarqawi, in care ii atrage atentia ca tacticile folosite de insurgenta – executii si atentate sinucigase – nu sunt eficiente daca fac victime in randul civililor, relata CNN. Al Zawahiri avertizeaza ca astfel de tactici risca sa alieneze “masele musulmane”.
Din scrisoare mai reiese ca reteaua Al Qaeda a pierdut numerosi lideri, nu mai dispune de suficiente fonduri si este ingrijorata ca va fi invinsa in Afganistan. Oficiali americani cu rang inalt au declarat ca scrisoarea de 6.000 de cuvinte ar fi fost scrisa la cateva zile dupa atentatele de la Londra din 7 iulie.

Terorist de milioane

SUA ofera 10 milioane de dolari pentru capturarea unuia dintre autorii atentatelor din octombrie 2002 de la Bali, soldate cu 202 morti.
Aceasta persoana, cunoscuta sub numele Dulmatin, este un specialist in electronica, antrenat intr-o tabara Al Qaeda din Afganistan si unul dintre principalii conducatori ai organizatiei teroriste Jamaa Islamiyah.

Legioneloza la Toronto

Afectiunea respiratorie misterioasa ce a provocat moartea a 16 persoane intr-un azil de batrani din Torono este de fapt legioneloza, o boala provocata de legionella pneumophila, o bacterie care se dezvolta in instalatiile de aer conditionat sau la dusuri. Pentru ca aceasta boala nu se transmite de la om la om, populatia nu este expusa nici unui risc.

Greva riscanta

Greva angajatilor serviciului de bagaje de la aeroportul parizian Roissy, care a determinat blocarea a 15.000 pana la 18.000 de bagaje, a fost intrerupta printr-o decizie a Prefecturii regiunii din cauza unui “risc terorist ridicat”.

Stan a facut ravagii

Cel putin 217 persoane au murit in ultimele cinci zile in America Centrala si in Mexic surprinse de cresterea brusca a nivelului apelor si de torentele de noroi antrenate de alunecarile masive de teren provocate de furtuna tropicala Stan.
Fortele de interventie continuau sa caute sutele de disparuti, gasind numeroase cadavre. Un nou bilant provizoriu anunta 126 de morti in Guatemala, 65 in Salvador, 15 in sud-estul Mexicului si 11 in Nicaragua. Sute de mii de persoane au ramas fara adapost.

Rate inamice pe teritoriul Ungariei

Un avion militar ungar a aterizat in siguranta dupa ce o rata salbatica a intrat in coliziune cu unul dintre hublourile sale frontale, pe care l-a spart, ranindu-l pe unul dintre piloti, transmite MTI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă