15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Roman scapat cu viata la Frejus

Un sofer roman al carui camion se afla sambata in tunelul Frejus in momentul producerii incendiului a scapat cu viata pentru ca s-a refugiat in partea italiana a tunelului, relata ieri cotidianul Le Figaro. Expertii care ancheteaza circumstantele in care s-a produs incendiul din tunelul Frejus au conchis ca victimele – doi cetateni sloveni – au murit asfixiate pentru ca in momentul declansarii alarmei au fugit inspre partea franceza a tunelului, incercand sa se refugieze intr-un loc special amenajat pentru situatii de urgenta.
Romanul, al carui camion se afla chiar in spatele vehiculului slovenilor, a fugit in partea opusa, spre Italia, dupa ce a fost avertizat de soferul sarb al carui camion a provocat incendiul.

Socialistii bulgari, favoriti in sondaje

Partidul Socialist Bulgar (PSB, de opozitie), care a succedat Partidul Comunist, este clasat pe primul loc in preferintele electoratului inaintea alegerilor parlamentare programate pentru 25 iunie, arata rezultatele sondajelor de opinie, transmite AFP. Cu toate acestea, PSB va trebui sa se alieze cu o alta formatiune politica pentru a avea o majoritate in Parlament si a putea forma guvernul.
PSB este cotat cu 40 la suta din intentiile de vot, in timp ce Miscarea Nationala Simeon al II-lea, aflata la putere, ar obtine doar 21,3 la suta. Fortele Democrate Unite (FDU, de opozitie) sunt creditate cu 10,8 la suta din intentiile de vot iar Miscarea pentru Drepturi si Libertati (MDI) – formatiunea minoritatii turce – va fi votata de doar 7,6 la suta din bulgari.

Sanatatea ostaticei italience Cantoni este buna

Starea de sanatate a Clementinei Cantoni, italianca rapita pe 16 mai la Kabul, este buna, a declarat ieri ministrul afgan de Externe, Abdullah Abdullah, prezent la Haga cu ocazia unei conferinte pentru pace, justitie si reconceliere in Afganistan, relateaza AFP. “Procesul de negocieri continua, sper ca va fi eliberata”, a adaugat el.
Mai multi membri ai Guvernului afgan participa la reuniune alaturi de ministrul olandez de Externe, Ben Bot. Acesta a declarat ca participantii au discutat despre “posibilitatea unei cooperari sporite dupa alegerile parlamentare” din 18 septembrie. Saptamana trecuta Olanda si-a asumat angajamentul de a spori participarea la operatiunea internationala de lupta impotriva terorismului Enduring Freedom.

Portugalia, amenintata de canicula

Ministerul portughez al Sanatatii a lansat un avertisment in legatura cu un val de caldura ce va afecta sase provincii din centrul si sudul tarii, unde in urmatoarele zile temperaturile ar putea depasi 40 de grade Celsius.
Ministerul a precizat ca aceste temperaturi ridicate risca sa provoace probleme medicale mai ales pentru copii, batrani si bolnavi.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă