16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Nou incendiu la Paris

Un incendiu violent care s-a declansat in cursul noptii de sambata spre duminica intr-o cladire cu 18 etaje din Paris s-a soldat cu 12 morti si 15 raniti, potrivit unui bilant provizoriu, transmite AFP. Pompierii au aplicat planul rosu, data fiind amploarea sinistrului. Au fost trimise in zona afectata 164 de persoane si 43 de masini de stingere a focului din 21 de unitati. Acesta este cel de-al treilea incendiu din Paris in interval de 10 zile.


William Rehnquist a incetat din viata

Presedintele Curtii Supreme de Justitie din Statele Unite, William Rehnquist, a incetat din viata sambata, in locuinta sa, la varsta de 80 de ani, dupa ce suferise de cancer tiroidian, relateaza CNN.


Jacques Chirac, spitalizat

Presedintele Frantei, Jacques Chirac, a fost internat, vineri seara, pentru o saptamana, la spitalul militar parizian Val de Grace, dupa un “usor accident vascular” care i-a creat probleme de vedere, au anuntat surse medicale, citate de AFP. Presedintele va ramane in spital circa o saptamana.


Demisie la Kiev

Seful administratiei prezidentiale din Ucraina, Olexander Zincenko, si-a prezentat, sambata, demisia, se arata intr-un comunicat oficial, care nu precizeaza motivele acestei decizii, relateaza AFP. Fostul oficial va organiza o conferinta de presa astazi. Saptamana trecuta circulau zvonuri ca Zincenko va fi numit ambasador al Ucrainei la Moscova, in conditiile in care relatiile ruso-ucrainene sunt tensionate dupa ajungerea la putere a lui Viktor Iuscenko.


Centrala de la Temelin, reconectata

Controversata centrala nucleara de la Temelin – Cehia a fost reconectata, dupa reparatii, la reteaua nationala de energie, a informat ieri agentia ceha de stiri CTK, citata de Associated Press. Constructia centralei cu doua reactoare si cu o putere de 1000 MW, pe baza unor proiecte rusesti, a inceput in anii '80. Reactoarele au fost ulterior imbunatatite cu tehnologie americana, dar controversele privind siguranta lor au continuat din cauza a numeroase defectiuni. Ecologistii din Austria au cerut ca centrala, situata la 60 km nord de frontiera cu Austria, sa fie inchisa, insa autoritatile cehe insista ca aceasta functioneaza conform standardelor de siguranta.


Sali Berisha, premier

Presedintele Albaniei, Alfred Moisiu, l-a desemnat oficial, sambata, pe fostul presedinte Sali Berisha in functia de prim-ministru, dandu-i sarcina de a forma noul guvern dupa victoria coalitiei de centru-dreapta la alegerile parlamentare din 3 iulie, relateaza AFP. Berisha, in varsta de 60 de ani, primul presedinte al Albaniei post-comuniste (1992-1997), urmeaza ca in zece zile sa prezinte Parlamentului componenta noului executiv. Berisha a promis sa combata coruptia si crima organizata.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă