10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Romani luati de val in Bulgaria

Un val de doi metri, format in urma ploilor torentiale din ultimele zile, a “maturat” autostrada bulgara Hemus, luand un autovehicul in care se aflau turisti romani, a transmis Novinite.com. Romanii au avut norocul sa supravietuiasca. Ieri, in nord-estul Bulgariei a fost declarata stare de urgenta, din cauza inundatiilor. Cateva baraje s-au rupt. Circulatia trenurilor era intrerupta ieri in regiune, mai multe localitati erau izolate si alimentarea cu energie electrica a cel putin 20 de sate – intrerupta. Bilantul victimelor se ridica ieri la cinci persoane.


Inundatii la Istanbul

Aproape 600 de locuinte si magazine au fost inundate ieri la Istanbul, in cartierele Kartal, Maltepe si Pendik, din partea asiatica a metropolei. Strazile acoperite de apa erau impracticabile, numerosi automobilisti ramanand blocati. Ploile torentiale au provocat pagube si in provinciile invecinate, a transmis agentia Anatolia.


Civili ucisi in Afganistan

Cel putin 17 civili afgani au fost ucisi in cursul unui bombardament al aviatiei americane asupra unei tabere a talibanilor din estul Afganistanului, a anuntat ieri guvernatorul provinciei Kunar, informeaza AFP. Fortele americane au anuntat ca au bombardat o tabara a talibanilor dintr-o zona in care o echipa de recunoastere a fost data disparuta si unde, marti, un elicopter american a fost doborat de talibani. Un membru al echipei de recunoastere a fost recuperat in viata.


Iranul, lezat de o caricatura

Teheranul a transmis un protest autoritatilor din Bahrain din cauza unei caricaturi a liderului spiritual iranian, ayatollahul Ali Khamenei, publicata intr-un ziar din regat. Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe iranian a transmis un avertisment tuturor “tarilor din regiune” care nu trateaza cu respect Iranul, declarand ca “ele sunt cele care au de pierdut”, intrucat capacitatile Teheranului “sunt nemasurate in raport cu ale lor”.


Fossett a refacut primul zbor transatlantic

Milionarul Steve Fossett si-a incheiat cu succes zborul transatlantic fara escala intr-un avion construit dupa modelul aparatului care a efectuat in premiera aceasta cursa in 1919. Zborul din Canada pana in Irlanda de Nord a durat 19 ore, cu doua ore mai mult decat cursa de acum 86 de ani. Fossett ar fi dorit sa decoleze exact in ziua in care a avut loc zborul original, in 14 iunie, dar cursa a trebuit sa fie amanata din pricina conditiilor meteorologice defavorabile.


Zarqawi ameninta din nou

Liderul Al Qaeda din Irak, iordanianul Abu Mussab Al-Zarqawi, a transmis pe Internet o noua inregistrare video in care-i ameninta pe “necredinciosi”. “Razboiul abia a inceput”, ameninta Zarqawi. Mesajul este insotit de un montaj cu imagini din cele mai sangeroase atacuri impotriva fortelor americane din Irak.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă