McCain, după atacurile dure ale lui Donald Trump împotriva presei critice la adresa sa: Așa încep dictatorii!

Senatorul republican John McCain a criticat atacurile preşedintelui Donald Trump la adresa presei, observând că dictaturile încep prin suprimarea presei libere. Trump nu pierde nicio ocazie să atace presa care îl critică, iar sâmbătă chiar a numit câteva dintre cele mai mari ziare şi televiziuni „duşmanii poporului” american, potrivit CNN. McCain este membru al partidului care l-a dus pe Trump la Casa Albă și fost candidat la președinția SUA.

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2017 - 14:01

Senatorul republican John McCain a criticat atacurile preşedintelui Donald Trump la adresa presei, observând că dictaturile încep prin suprimarea presei libere. Trump nu pierde nicio ocazie să atace presa care îl critică, iar sâmbătă chiar a numit câteva dintre cele mai mari ziare şi televiziuni „duşmanii poporului” american, potrivit CNN. McCain este membru al partidului care l-a dus pe Trump la Casa Albă și fost candidat la președinția SUA.. 

„Dacă vrem să păstrăm democraţia aşa cum o ştim, avem nevoie de o presă liberă şi, de multe ori, ostilă. Fără ea, mi-e teamă că ne-am pierde în timp mare parte din libertăţile noastre individuale. Aşa încep dictatorii. (...) Încep prin a suprima presa liberă. Dacă vă uitaţi în istorie, primul lucru pe care îl face un dictator, ca să-şi consolideze puterea, e să reducă la tăcere presa”, a declarat, într-un interviu, senatorul republican. În cadrul interviului, McCain l-a ironizat pe Trump, reproducând replici critice la adresa presei, rostite de Trump.

Donald Trump a enumerat mai multe trusturi de presă care ar fi dat știri false despre el, iar criticându-l pe el, ar face rău SUA.  „Presa care publică ştiri false - New York Times, NBC News, ABC, CBS, CNN - nu este duşmanul meu, ci duşmanul poporului american”, a scris președintele american pe Twitter la o zi după conferinţa de presă în care a făcut bilanţul primei luni la Casa Albă.

Citește și:  VIDEO. Trump atacă presa din nou: Nu vom lăsa știrile false să ne spună ce să facem sau ce să credem

Citește totul despre:

Comentarii