Mașinile cu imigranți forțează unica frontieră terestră dintre Africa și UE

O mașină în care se aflau cinci migranți africani a forțat sâmbătă punctul de trecere a frontierei între Maroc și enclava spaniolă Melilla, al doilea astfel de incident din ultimele două zile.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2017 - 17:28

O mașină în care se aflau cinci migranți africani a forțat sâmbătă punctul de trecere a frontierei între Maroc și enclava spaniolă Melilla, al doilea astfel de incident din ultimele două zile, informează France Presse citată de Agerpres.

Mașina a sosit cu viteză normală la punctul de trecere a frontierei, după care a accelerat și a virat brusc, avariind o barieră și forțând polițiștii să se ferească pentru a nu fi loviți.

După ce a intrat pe teritoriul enclavei spaniole Melilla, șoferul marocan a încercat să fugă, dar a fost capturat, în timp ce poliția a a găsit cinci migranți, dintre care doi în portbagaj. Doi dintre migranți erau minori.

Vineri, o altă mașină, având la bord nouă persoane, a forțat frontiera marocano-spaniolă, rănind ușor doi agenți ai forțelor de ordine. Această metodă de a forța frontiera către Europa nu mai fusese utilizată timp de mai mulți ani înainte de a fi din nou folosită în martie acest an.

Melilla și Ceuta, orașe aflate sub administrație spaniolă, dar aflate în nordul Marocului, constituie singura frontieră terestră între Africa și Uniunea Europeană.

Migranții încearcă în mod constant să intre în cele două enclave spaniole, luând cu asalt gardul care le înconjoară sau ascunzându-se în automobile cu pereți dubli pentru a trece frontiera.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...