15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMărturii despre atacurile teroriste de la Londra: A fost oribil. Cineva își...

Mărturii despre atacurile teroriste de la Londra: A fost oribil. Cineva își pierdea viața sub ochii mei. Cum să asiști la așa ceva?

Martorii rememorează teroarea pe care au trăit-o sâmbătă noaptea, în timpul atacurilor teroriste de la Londra. Un bărbat povestește cum a văzut o victimă murind, un altul își amintește momentul în care atacatorii au intrat cu duba albă în pietoni, pe Podul Londrei, scrie BBC News. 

Michael Territ, în vârstă de 40 de ani, din Londra, lua cina când a văzut oameni zăcând pe jos, înjunghiați, în stradă. ”Am simțit că trebuie să fac ceva. Am ieșit în stradă, am găsit un polițist și un doctor, i-am rugat să vină cu mine la restaurant. Toți intraseră în panică, oamenii țipau că este un atac terorist și că cineva înjunghie lumea. Inima îmi bătea în gât, dar am încercat să îmi păstrez calmul și să dau o mână de ajutor. A fost oribil – una din victime era resuscitată și nu răspundea la manevre, cineva practic își pierdea viața. Cum să fii martor la așa ceva?”. 

Un turist american și prietena lui erau pe Podul Londrei în momentul în care duba a intrat în pietoni. Dan Nguyen le-a povestit jurnaliștilor BBC: ”Am văzut duba îndreptându-se spre noi. Am văzut trupul unei femei contorsionându-se nefiresc. M-am gândit să sar de pe pod, prietena mea ezita. Rămăsese încremenită la imaginea oamenilor care fuseseră loviți de dubă”. 

Un alt bărbat, Richard, s-a închis în restaurantul în care se afla, ca să scape de teroriști. ”Mă uitam la fețele tuturor, oamenii se gândeau la ce era mai rău. Am văzut un bărbat plin de sânge încercând să fugă din restaurant. Sper că a reușit să se salveze”. 

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă