Martin Schulz a fost ales președinte al social-democraților germani cu 100 % din voturi. El va fi contracandidatul lui Merkel la funcția de cancelar

Fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel la postul de cancelar la alegerile din septembrie, a fost ales duminică președinte al Partidului Social-Democrat German (SPD) cu 100 la sută din voturi.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2017 - 18:16

Fostul președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel la postul de cancelar la alegerile din septembrie, a fost ales duminică președinte al Partidului Social-Democrat German (SPD) cu 100 la sută din voturi, informează EFE și DPA citate de Agerpres.

La congresul partidului din Berlin, Schulz, în vârstă de 61 de ani, a devenit primul candidat postbelic la șefia formațiunii care a obținut unanimitatea delegaților SPD. "Consider că acest rezultat este începutul cuceririi Cancelariei", a declarat noul lider al social-democraților germani, la aflarea rezultatului.

Schulz preia mandatul de la ministrul afacerilor externe, Sigmar Gabriel, care s-a aflat în fruntea partidului timp de șapte ani și patru luni. La congresul partidului, Gabriel s-a pronunțat împotriva continuării guvernului de "mare coaliție" după alegerile generale din septembrie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...