Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Despotul Putin face o nouă demonstrație de forță militară în Marea Chinei de Sud. Forțele navale din China și Rusia au început exerciții comune fără precedent GALERIE FOTO

Marea Chinei de Sud: China și Rusia încep luni ample exerciții comune ale forțelor navale

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2016 - 08:58

Rusia își unește forțele navale cu China în cel mai amplu exercițiu comun al forțelor navale. Anunțul a fost făcut duminică de conducerea marinei militare chineze, citată de agenția Reuters. Luni, 12 septembrie 2016 este prima zi a exercițiilor navale comune.

Aplicațiile navale vin la câteva zile după ce armata lui Vladimir Putin a făcut o demonstrație de forță în Crimeea, într-un alt exercițiu militar care a atras atenția lumii întregi.

Joint Sea-2016 este denumită operațiunea militară comună China - Rusia care va dura opt zile. Pentru China este un moment important pentru că își sincronizează forțele navale într-un moment delicat din pricina tensiunilor legate de Marea Chinei de Sud.  La jumătatea lunii iulie Curtea permanentă de arbitraj de la Haga (CPA) a dat câștig de cauză Filipinelor împotriva Chinei, afirmând că revendicările Beijingului în Marea Chinei de Sud, o zonă strategică, nu au 'fundamente juridice'.

La exercițiile militare participă nave, submarine, un portavion și elicoptere militare. Vor fi realizate simulări ale unor operațiuni de apărare, salvare și anti-submarine.

China are convingerea că deține suveranitatea asupra Mării Chinei de Sud, acest exercițiu fiind o bună oportunitate să-și consolideze imaginea de stăpân al zonei. Rusia lui Vladimir Putin folosește această nouă oportnitate pentru a face iar o demnostrație de forță militară în fața lumii întregi.
 
Pentru China, zona maritimă în care face acum exercițiul este foarte importantă și din perspectiva resurselor existente acolo. Este vorba despre o zonă bogată în hidrocarburi, aflată la întretăierea unor rute maritime vitale pentru comerțul mondial, însă revendicările sale se suprapun cu pretenții emise de statele riverane Filipine, Vietnam, Malaezia și Brunei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...