Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Malaysia Airlines a pierdut, în patru luni, două avioane Boeing. 537 de oameni au murit în cele două tragedii aviatice

Malaysia Airlines se lupta să reducă cheltuielile şi costurile pentru pasageri, pentru a putea să concureze cu noile companii low-cost din Asia. După dispariţia primului avion, valoarea acţiunilor firmei la bursă a scăzut cu 20%, fapt care a dus la pierderi de 137 de milioane de dolari, în primul trimestru, iar al doilea incident a adus o prăbuşire a acţiunilor cu încă 18%. Valoarea aparatelor de zbor, asigurate de compania asiatică însă, se ridică la mai mult de 500 de milioane de dolari americani.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2014 - 11:02

Primul, zborul MH370, cu 239 de pasageri şi membri ai echipajului, a dispărut deasupra Mării Chinei de Sud, în luna martie. Aeronava nu a fost găsită încă, iar lipsa indiciilor şi a rămăşiţelor au stârnit numeroase teorii ale conspiraţiei, informează Mediafax.

La doar patru luni după această tragedie, zborul MH17, un alt Boeing 777 aparţinând Malaysia Airlines s-a prăbuşit în estul Ucrainei, aproape de graniţa cu Rusia, probabil doborât de o rachetă sol-aer. Toate cele 298 de persoane de la bord şi-au pierdut viaţa.

Malaysia Airlines, cea mai mare companie aeriană din  alaeziană, a trecut prin numeroase etape, de la începuturile îndrăzneţe din perioada interbelică până la tragediile din acest an, care o împing spre faliment. Zborul inaugural, un charter Airspeed Consul, a trasportat cinci pasageri din Singapore până în Kuala Lumpur. Compania s-a dezvoltat rapid şi şi-a extins flota în următorii ani.  Compania a continuat să se dezvolte şi a devenit una dintre cele mai importante din lume, astăzi parte a grupului Oneworld Alliance, conectând astfel peste 800 de destinaţii din 150 de ţări. În 2012, compania a achiziţionat primul său Airbus A380-800, cel mai mare avion de pasageri din lume, prima cursă plecând din Kuala Lumpur spre Londra. Anul trecut Malaysia Airlines a transportat 13 milioane de pasageri, clasându-se între primele 40 de companii din lume. Compania are o flotă de peste 90 de aeronave, cu o vârstă medie de 4.3 ani.

După trei perioade de criză, care au dus la pierderi importante pentru companie, Malaysia Airlines a închis multe dintre rutele neprofitabile şi a început să îşi revină, la începutul lui 2013.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii