5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialLondonezii luptă împotriva huliganilor... cu măturile

Londonezii luptă împotriva huliganilor… cu măturile

După trei nopţi de proteste violente, cetăţenii din Londra s-au decis să lupte împotriva huliganilor care le-au distrus oraşul, potrivit France 24.  S-au înarmat cu mături şi pungi de plastic şi au ieşit pe străzi pentru a repara pagubele produse de protestatari.

Încă de marţi dimineaţă, pe Twitter era plin de mesaje ale londonezilor care îşi încurajau concetăţenii să cureţe oraşul după cea mai violentă noapte din timpul protestelor.

Utilizatorii de Twitter au folosit tag-uri precum #riotcleanup şi #riotwomble. Ultimul a stârnit amuzamentul londonezilor pentru că provine dintr-o emisiune britanică pentru copii din anii ‘ 70  în care personajele,  care strângeau gunoiul din cartierul londonez- Wimbledon, erau numite “wombles”.

Unii dintre cetăţeni îşi folosesc îndemânarea pentru a ajuta la reconstrucţia oraşului. De exemplu un grup de meşteri s-a oferit să ajute gratis oamenii cărora le-au fost distruse casele sau magazinele în timpul luptelor.  Mai multe persoane oferă astfel de ajutor prin intermediul unei pagini de Facebook.  De asemenea, a mai fost creat un site care arată locurile care urmează să fie curăţate pentru ca oamenii să se poată alătura activităţii.

Aceste mobilizări pentru curăţarea oraşului ar putea să se prelungească pentru că multe persoane se tem că valul de violenţe nu a încetat. Poliţia spune că s-ar putea să urmeze o a patra noapte de proteste pentru că luni un băiat de 26 de ani a murit după ce a fost împuşcat într-o maşină.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă