Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liderul opoziţiei din Rusia a fost eliberat. Ce a declarat Alexei Navalnîi la ieșirea din închisoare

Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost eliberat duminică din închisoare, după ce şi-a ispăşit pedeapsa de 20 de zile pentru organizarea unui protest neautorizat, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2017 - 17:49

Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost eliberat duminică din închisoare, după ce şi-a ispăşit pedeapsa de 20 de zile pentru organizarea unui protest neautorizat, potrivit Mediafax.

Avocatul în vârstă de 41 de ani a declarat că este "pregătit să revină imediat la muncă" şi va participa la o întrunire politică în oraşul Astrahan, aflat în sudul Rusiei.

"Am ieşit. Timp de 20 de zile am citit 20 de cărţi, am învăţat câteva cuvinte în kârgâză, am băut 80 de litri de ceai şi am ascultat aceeaşi melodie la radio de 60 de ori", a transmis Navalnîi prin intermediul contului de Instagram.

Imediat după eliberarea lui Alexei Navalnîi, un banner uriaş a fost afişat pe un pod din apropierea Kremlinului, cu un manifest pentru susţinerea lui Navalnîi în demersul de înlăturare a preşedintelui Vladimir Putin.

Alexei Navalnîi vrea să candideze la preşedinţia ţării, deşi comisia electorală centrală din Rusia l-a declarat ineligibil din cauza unei condamnări la închisoare. Opoziţia rusă susţine că decizia este motivată politic, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că sentinţa din 2014 privind fraude comise de către Navalnîi a fost "arbitrară şi vădit nejustificată".

Navalnîi a mai fost încarcerat de două ori în acest an, câte 15 şi 25 de zile, după ce a organizat mitinguri şi proteste împotriva corupţiei de la nivel guvernamental.

Activiştii de opoziţie din Rusia se declară îngrijoraţi înaintea alegerilor prezidenţiale din martie 2018 şi acuză autorităţile că privesc nepăsătoare la incidentele violente.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...