14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLiderul opoziţiei din Rusia a fost eliberat. Ce a declarat Alexei Navalnîi...

Liderul opoziţiei din Rusia a fost eliberat. Ce a declarat Alexei Navalnîi la ieșirea din închisoare

Liderul opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, a fost eliberat duminică din închisoare, după ce şi-a ispăşit pedeapsa de 20 de zile pentru organizarea unui protest neautorizat, potrivit Mediafax.

Avocatul în vârstă de 41 de ani a declarat că este "pregătit să revină imediat la muncă" şi va participa la o întrunire politică în oraşul Astrahan, aflat în sudul Rusiei.

"Am ieşit. Timp de 20 de zile am citit 20 de cărţi, am învăţat câteva cuvinte în kârgâză, am băut 80 de litri de ceai şi am ascultat aceeaşi melodie la radio de 60 de ori", a transmis Navalnîi prin intermediul contului de Instagram.

Imediat după eliberarea lui Alexei Navalnîi, un banner uriaş a fost afişat pe un pod din apropierea Kremlinului, cu un manifest pentru susţinerea lui Navalnîi în demersul de înlăturare a preşedintelui Vladimir Putin.

Alexei Navalnîi vrea să candideze la preşedinţia ţării, deşi comisia electorală centrală din Rusia l-a declarat ineligibil din cauza unei condamnări la închisoare. Opoziţia rusă susţine că decizia este motivată politic, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că sentinţa din 2014 privind fraude comise de către Navalnîi a fost "arbitrară şi vădit nejustificată".

Navalnîi a mai fost încarcerat de două ori în acest an, câte 15 şi 25 de zile, după ce a organizat mitinguri şi proteste împotriva corupţiei de la nivel guvernamental.

Activiştii de opoziţie din Rusia se declară îngrijoraţi înaintea alegerilor prezidenţiale din martie 2018 şi acuză autorităţile că privesc nepăsătoare la incidentele violente.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă