Liderul Ligii Nordului, formațiune de extremă-dreapta din Italia, ironizează arestarea unui român: A dat foc în timp ce sunt aşteptări de a le plăti pensiile italienilor. Sperăm că va sta la închisoare măcar două zile

Liderul formațiunii italiene de extremă-dreapta, Matteo Salvini, a ironizat arestarea unui român acuzat de provocarea unor incendii de vegetație, susținând că speră ca imigrantul „piroman” să stea la închisoare „măcar două zile”.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

17.07.2017 - 20:17

Liderul formațiunii italiene de extremă-dreapta, Matteo Salvini, a ironizat arestarea unui român acuzat de provocarea unor incendii de vegetație, susținând că speră ca imigrantul „piroman” să stea la închisoare „măcar două zile”, informează Mediafax.

„Un străin în vârstă de 24 de ani a fost arestat în regiunea Campania în timp ce provoca un incendiu în pădure. În timp ce sunt aşteptări de a le plăti pensiile italienilor, era piroman. Mulţumim (n.red. -preşedintelui Camerei Deputaţilor, Laura) Boldrini! Sperăm (că imigrantul -n.red.) va sta la închisoare măcar două zile", a scris Matteo Salvini, pe pagina sa de Facebook, potrivit site-ului OndaNews.it.

Liderul formaţiunii de extrema-dreaptă ironizează astfel argumentele unor politicieni italieni care susţin că imigranţii sunt necesari ca forţă de muncă în Italia, denunţând şi ceea ce el consideră a fi pedepsele mici stabilite de Justiţie.

Românul în vârstă de 24 de ani a fost surprins de un agent al carabinierilor aflat în timpul liber, în timp ce provoca un incendiu în zona Teggiano, în apropierea Rezervaţiei naturale Cilento, Alburni şi Vallo di Diano, în regiunea italiană Campania (sud), relatează agenţia ANSA, Gazzetta di Salerno şi La Repubblica.

El a fost arestat preventiv, în sudul Italiei, fiind acuzat că ar fi provocat intenţionat incendii într-o rezervaţie naturală. Mii de pompieri sunt mobilizaţi de peste o săptămână pentru operaţiuni de stingere a focului, iar numeroase locuinţe au fost distruse.

Sute de incendii de vegetaţie au loc în sudul Italiei, în principal în regiunea Campania, sute de locuinţe fiind distruse. O zonă foarte afectată este cea din jurul Vulcanului Vezuviu, în apropierea oraşului italian Napoli.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...