15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLibia: Rebelii anunţă transferul guvernului lor la Tripoli

Libia: Rebelii anunţă transferul guvernului lor la Tripoli

Insurgenţii libieni şi-au transferat comitetul executiv, echivalentul guvernului, de la Benghazi, fieful lor din estul ţării, la Tripoli, unde au pătruns duminică, a anunţat vineri un responsabil cu rang înalt din cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), citat de Agerpres.

Declar începerea şi reluarea activităţii comitetului executiv la Tripoli. Viaţă lungă Libiei democrate şi constituţionale şi glorie martirilor noştri”, a menţionat în cursul unei conferinţe de presă vicepreşedintele CNT Ali Tahuni.

Tahuni a precizat că liderul CNT, instanţa politică a rebelilor, Mustafa Abdul Jalil, urmează să sosească la Tripoli de îndată ce situaţia din punct de vedere al securităţii o va permite.

Ali Tahuni, ministru al petrolului şi economiei în cadrul guvernului interimar, a subliniat că se exprimă în acord cu CNT şi biroul executiv.

La 8 august, Mustafa Abdul Jalil, preşedintele CNT, a destituit ‘biroul executiv’ aflat sub autoritatea CNT şi preşedintelui acestuia. Consiliul Naţional de Tranziţie a fost creat la începutul lunii martie, la Benghazi, după revolta ce a avut loc, la jumătatea lui februarie, în acest oraş din estul Libiei, împotriva regimului condus de colonelul Muammar Gaddafi.

Destituirea a intervenit la o săptămână după asasinarea în condiţii misterioase a şefului de stat-major al rebeliunii, generalul Abdel Fattah Younes.

Cele mai citite

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă