Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Le Monde a declarat-o pe Laura Codruța Kovesi parte din generația în ascensiune a Europei. Procurorul șef al DNA a fost inclus alături de premierul scoţian Nicola Sturgeon și de liderul grupului PPE Manfred Weber

Jurnaliştii publicației Le Monde au alcătuit o listă a acelor europeni care fac parte din ”generaţia în ascensiune” a UE, iar pe această listă figurează și șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.03.2017 - 09:58

Jurnaliştii publicației Le Monde au alcătuit o listă a acelor europeni care fac parte din ”generaţia în ascensiune” a UE, iar pe această listă figurează și șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi.

Alte personalități incluse în această categorie sunt Jesse Klaver - liderul partidului Verzilor din Olanda, Nicola Sturgeon - premierul Scoției - şi Manfred Weber - liderul liderul grupului parlametar PPE.

Le Monde precizează că cele patru personalităţi care reprezintă ”generaţia în ascensiune” şi-au demonstrat poziţia pro-europeană în România, Olanda, Germania şi Scoţia. Laura Codruţa Kovesi este catalogată drept o eroină a protestelor antiguvernamentale masive, din anul 2017, care au angrenat societatea civilă în mai multe oraşe din România.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost desemnată câștigătoarea premiului Europeanul Anului 2016, oferit de Reader's Digest, distincție care recunoaște "lupta curajoasă și susținută împotriva corupției la nivel înalt".

De asemenea, jurnaliştii francezi amintesc că într-o ţară unde lupta anticorupţie a reprezentat o reuşită a aderării la Uniunea Europeană, Kovesi s-a remarcat întotdeauna drept o adeptă a principilor şi instituţiilor europene atunci când i-a atacat pe cei mai puternici politicieni din România.

Acum o săptămână, procurorul șef al DNA fusese prezent la conferința de la Strasbourg a GRECO - organismul anticorupție al Consiliului Europei. În acel cadru, Laura Codruța Kovesi a declarat că, în România, sunt necesare revizuirea legislației privind imunitatea, sporirea transparenței în achizițiile publice și revizuirea procedurilor pentru achiziții publice.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a primit oficial, joi, titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară, conferit de regele Suediei. Potrivit unui comunicat al Ambasadei Suediei la Bucureşti, ceremonia a avut loc începând cu ora 10,00, la sediul misiunii diplomatice.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...