Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hans Klemm: România devine un model în privința democrației și a guvernării deschise

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat vineri, la Oradea, că România devine un model în regiune în privința democrației și a guvernării deschise.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.10.2016 - 19:54

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a declarat vineri, la Oradea, că România devine un model în regiune în privința democrației și a guvernării deschise, informează Agerpres.

Ambasadorul a menționat în acest context consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției, respectarea drepturilor minorităților, libertatea religioasă și rolul femeilor în societate.

Potrivit lui Klemm, promovarea securității, democrației și a prosperității sunt prioritățile Ambasadei SUA în România.

El a arătat, într-o scurtă declarație de presă, că în privința "democrației și a guvernării deschise", "România devine un model pentru alte țări din regiune", el remarcând în acest sens "consolidarea instituțiilor democratice, lupta împotriva corupției, dar și îmbrățișarea altor valori democratice, precum respectarea drepturilor minorităților, libertatea religioasă, libertatea presei, dar și rolul femeilor în economie și societate".

"În domeniul securității, avem un parteneriat foarte strâns atât în calitate de aliați, în cadrul NATO, cât și în cadrul parteneriatului bilateral. Iar România și SUA au contribuții importante la capacitățile de apărare ale alianței și capacitățile de descurajare ale alianței, atât în spațiul transatlantic, cât și în teatrele de operațiuni aflate la distanță", a declarat ambasadorul.

A treia prioritate menționată de acesta este promovarea prosperității prin consolidarea comerțului între cele două state, creșterea investițiilor române în SUA și a celor americane în România, dar și prin alte modalități de creștere a înțelegerii între cele două țări,

"De exemplu, să găsim modalități de a extinde programele de schimb academic pentru ca studenții și profesorii români să călătorească în SUA. Așadar, promovarea securității, democrației și prosperității", a mai menționat ambasadorul.

Însoțit de soția sa și de o delegație din partea Ambasadei SUA la București, Hans Klemm a vizitat în cursul zilei Centrul de Excelență NATO HUMINT, după care a inaugurat, în prezența oficialităților bihorene, donația de carte americană sub genericul "Shelf American" (Raftul American) la Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Bihor.

Citește totul despre:

Comentarii