10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialKamikaze pentru protectia siturilor nucleare

Kamikaze pentru protectia siturilor nucleare

La Teheran, saptamanalul radical “Parto Shokhan” a relatat despre o grupare iraniana autointitulata “Adoratorii martiriului”, care pregateste actiuni pentru protejarea instalatiilor nucleare contra unor atacuri americane.
Mohammad Reza Jaffari, comandantul gruparii, a precizat ca exercitiile, numite “Da pentru Khamenei” (liderul suprem iranian), sunt primele manevre ale brigazilor aflate in cautarea martiriului, voluntarii urmand a se antrena pentru tactici noi, pentru apararea sectoarelor sensibile si strategia pentru distrugerea potentialilor dusmani, organizand un lant uman. Cu ocazia unor reuniuni la Arak, Ispahan, Natanz si Bouchehr, unde se afla principalele instalatii nucleare civile, comandantii au explicat voluntarilor ca, “in cazul in care SUA vor comite nebunia de a ataca Iranul, interesele acestora din toata lumea se vor transforma in scrum”. SUA sunt convinse ca programul nuclear civil al Iranului serveste drept paravan pentru fabricarea bombei atomice, Teheranul insa dezminte categoric informatiile, precizand in mai multe ocazii ca a luat masuri impotriva unui astfel de atac. Jaffari a mai declarat ca “America trebuie sa stie ca fiecare candidat la martiriu este el insusi o bomba atomica”.
Parto Shokhan, publicatie a unui institut condus de unul dintre cei mai duri ideologi ai Iranului, ayatollahul Mohammad Taghi, Mesbah Yazdi, si alte ziare au publicat in ultima vreme formulare de inscriere in formatiunea “Adoratorii martiriului”.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă