6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialJohn Kerry va merge în Orientul Mijlociu pentru calmarea tensiunilor dintre palestinieni...

John Kerry va merge în Orientul Mijlociu pentru calmarea tensiunilor dintre palestinieni și israelieni

John Kerry, secretarul de stat american, a condamna din nou, joi, atacurile teroriste, așa cum le-a numit,  contra civililor israelieni, precizând că va întreprinde un turneu în regiune “în următoarele zile” pentru a încerca să reinstaureze calmul, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Sper să merg în următoarele zile în regiune și vom menține angajamentul nostru foarte puternic de a sprijini eforturile în vederea stabilizării situației. Condamnăm cu fermitate atacurile teroriste contra civililor nevinovați și nu există absolut nicio justificare pentru aceste atacuri condamnabile. Vom continua să acordăm sprijinul nostru pentru dreptul Israelului de a-și apăra existența.Este foarte important ca liniștea să se reinstaureze cât mai curând posibil“, a declarat John Kerry.

Statele Unite și Israelul se află în relații mai puțin cordiale după eșecul procesului de pace israeliano-palestinian, în aprilie 2014. Secretarul de stat american nu a mai fost în vizită în Israel și Cisiordania de la sfârșitul lunii iulie anul trecut.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă