15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialJoe Biden acuză Rusia de ocuparea teritoriului suveran al Ucrainei

Joe Biden acuză Rusia de ocuparea teritoriului suveran al Ucrainei

Vicepreşedintele american Joe Biden a acuzat Rusia, într-un discurs susţinut, marţi, în Parlament, la Kiev, de ocuparea teritoriului suveran ucrainean, relatează Euronews, citat de Mediafax. 

De asemenea, el a avertizat în acest discurs asupra consecinţelor pe care Ucraina le riscă dacă nu implementează reforme şi nu luptă împotriva corupţiei.

“Rusia ocupă în prezent teritoriul suveran al Ucrainei. Vreau să fiu foarte clar – Statele Unite nu recunosc şi nu vor recunoaşte niciodată încercările Rusiei de a anexa Crimeea”, a subliniat Biden.

“Însă, în plus, şi voi aveţi de purtat o luptă. O luptă istorică împotriva corupţiei. Ucraina nu-şi poate permite ca oamenii să-şi piardă speranţa din nou”, a avertizat vicepreşedintele american.

Dezacorduri între Parlament şi Guvern ar putea afecta voinţa de reformare, potrivit unor analişti.

Însă, discursul lui Biden pare că a fost bine primit.

“El (Biden) s-a referit la oligarhi, care se folosesc de sistemul judiciar, care nu plătesc taxe, dar şi la membri corupţi ai Parlamentului, ai Guvernului, care se gândesc la propriul interes în loc să se gândească la interesul ţării”, a declarat Anna Hopko, o parlamentară independentă.

“Statele Unite nu vor accepta anexarea Crimeei. Aceasta a fost partea esenţială a discursului (vicepreşedintelui american) pentru noi”, a declarat Iulia Timoşenko, conducătoarea Partidului Patria.

“Iar noi credem şi sperăm ca în viitorul apropiat Crimeea să fie restituită Ucrainei”, a adăugat Timoşenko.

Statele Unite oferă o susţinere puternică autorităţilor în conflictul din estul Ucrainei împotriva Rusiei, dar Washingtonul cere un efort mai mare în lupta împotriva corupţiei, comentează un corespondent Europnews la Kiev.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă