VIDEO Jean-Claude Juncker propune organizarea unui summit al UE la Sibiu. Președintele Iohannis și premierul Tudose au salutat propunerea șefului Executivului European

Preşedintele Executivului European, Jean-Claude Juncker, a propus organizarea unui summit al UE la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în orașul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, potrivit Agerpres. Ştire în

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2017 - 14:38

UPDATE 14.30: Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a afirmat, miercuri, că mesajul președintelui Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, este "extraordinar".

"E prima dată când Comisia Europeană nu ne critică și apreciază demersurile pe care le-am făcut noi, cu toții", a spus Tudose, la începutul ședinței de guvern.

 

UPDATE 14.15: Klaus Iohannis a salutat propunerea preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, privind organizarea Summitului Consiliului European la Sibiu. 

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, apreciază în mod deosebit mesajul de unitate a Uniunii Europene şi de consolidare a proiectului european transmis astăzi de către Preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în discursul susţinut în faţa Parlamentului European.

Viziunea Comisiei Europene este aceea a unei Uniuni mai puternice, în deplină concordanţă cu poziţia exprimată în mod repetat de către Preşedintele României”, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Preşedintele Executivului European, Jean-Claude Juncker, a propus organizarea unui summit al UE la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în orașul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, potrivit Agerpres.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniune cu o zi înainte. Parlamentarilor britanici care au aclamat plecarea ţării lor din Uniunii, Juncker le-a spus ”cred că veţi regreta asta destul de curând”.

UE ”va merge mai departe după plecarea Marii Britanii. Brexitul nu este totul. Nu este viitorul Europei”, a subliniat Juncker.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...