VIDEO Jean-Claude Juncker a insistat că UE trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația la momentul potrivit, potrivit Agerpres. Ştire în curs de a

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2017 - 18:43

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația la momentul potrivit, potrivit Agerpres.

Cu ocazia unei vizite efectuate în România la începutul lunii mai, Juncker își exprimase convingerea că până la momentul în care va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, în 2019, România nu va mai fi monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în domeniul justiției și va fi parte a spațiului Schengen. Cu același prilej, șeful Comisiei Europene se pronunțase ferm în favoarea aderării României la spațiul Schengen, dat fiind că statul român a îndeplinit toate condițiile care se impun.

Finalizarea procesului de aderare la Spațiul Schengen este supusă deciziei unanime a statelor membre, la nivelul Consiliului Uniunii Europene, amintește MAE pe site-ul său, care notează că în prezent România aplică majoritatea dispozițiilor acquisului Schengen și acționează, astfel, ca un membru de facto cu o contribuție semnificativă la însăși securitatea Spațiului Schengen, gestionând peste 2000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...