Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iulian Buga, noul ambasador al României în Statele Unite

Noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii, Iulian Buga, şi-a prezentat marţi, scrisorile de acreditare Preşedintelui Barack Obama, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Albă. “Mă ...

Share

Mona Scărişoreanu 0 comentarii

04.12.2013 - 15:41

Noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii, Iulian Buga, şi-a prezentat marţi, scrisorile de acreditare Preşedintelui Barack Obama, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Albă.

“Mă consider deosebit de norocos că am prilejul să exercit acest mandat într-o perioadă de dezvoltare fără precedent a cooperării bilaterale politice şi militare. Accesul trupelor americane la facilităţile româneşti de antrenament, achiziţionarea avioanelor de luptă F-16 şi utilizarea bazei Mihail Kogălniceanu ca unul din principalele puncte de transfer în procesul de relocare a forţelor SUA din Afganistan, dar mai ales recenta lansare oficială a lucrărilor la sistemul de apărare anti-rachetă de la Deveselu, reprezintă tot atâtea dovezi istorice şi strategice ale angajamentului profund al celor două ţări în consolidarea parteneriatului strategic româno-american şi susţinerii contribuţiei comune la securitatea şi stabilitatea regională”, a declarat ambasadorul român.

În menţionarea elementelor de mandat propriu,ambasadorul Buga a insistat şi asupra priorităţii pe care o va acorda valorificării uriaşului potenţial economic şi comercial. “Angajamentul personal pe care îl asum la începutul misiunii mele în SUA este de a munci cu toată energia de care sunt capabil pentru extinderea şi consolidarea schimburilor comerciale şi relaţiilor economice bilaterale în general, inclusiv prin încurajarea şi facilitarea investiţiilor şi a transferului de tehnologie, precum şi pentru întărirea cooperării ştiinţifice, în domeniul educaţiei şi schimburilor culturale”, a mai spus Iulian Buga.

Citeşte şi: Ponta a discutat cu Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice SUA despre situaţia de la DNA

Nu în ultimul rând, ambasadorul a insistat asupra aşteptărilor fireşti ale românilor privind accesul acestora în SUA. Mulţumind Preşedintelui Barack Obama pentru susţinerea publică în acest sens, noul ambasador a declarat: “Îmi asum angajamentul de a lucra neobosit cu Guvernul Statelor Unite şi cu Congresul SUA în vederea includerii României în programul Visa Waver cât mai curând posibil, ceea ce ar reprezenta un gest natural şi simbolic adresat unuia dintre cei mai statornici şi devotaţi aliaţi ai Statelor Unite”.

România, deşi este numită de către oficialii americani drept partener strategic, se numără printre puţinele ţările europene care nu a fost inclusă în programul Visa Waver.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...