12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialIstanbul: SUTE de persoane au cerut eliberarea a doi ziariști încarcerați

Istanbul: SUTE de persoane au cerut eliberarea a doi ziariști încarcerați

Sute de persoane au cerut, duminică, eliberarea a doi jurnalişti ai publicaţiei Cumhuriyet, care au fost încarceraţi sub acuzaţia că au livrat arme din Turcia rebelilor islamişti sirieni, potrivit Agerpres. 

Manifestanții, în principal ziariști și aleși opoziției regimului președintelui islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan, s-au adunat în faţa sediului ziarului pentru a protesta faţă de încarcerarea ziariștilor Can Dündar și Erdem Gül, inculpați joi pentru ‘terorism’, ‘spionaj’ și ‘divulgare de secrete de stat’ și închiși în apropiere de Istanbul.

Mesajele înscrise pe pancartele manifestanţilor au fost “Apărăm libertatea presei”şi “presa liberă nu va fi redusă la tăcere”. 

În cursul manifestației, președintele Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat) Kemal Kiliçdaroglu a calificat încarcerarea ziariștilor Dündar și Gül ‘pată neagră în istoria presei’. ‘Avem responsabilitatea de a proteja media și democrația’, a adăugat el.

Dündar și Gül au scris din închisoare, cerând liderilor UE și Turciei respectarea libertății presei înainte de a semna un acord privind imigranții. Un summit UE-Ankara pe această temă are loc duminică la Bruxelles.

Cele mai citite

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

SAMEDAY anunță intenția de preluare a companiei de curierat Sprinter din Ungaria

Ca parte a strategiei de extindere a infrastructurii de livrare din regiune, SAMEDAY, compania care a introdus livrarea în easybox în piața din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă