VIDEO+FOTO Insula Bali, una dintre cele mai renumite destinații turistice din lume, este lovită de o erupție vulcanică. Românii sunt sfătuiți să evite Indonezia

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis, marţi, o avertizare de călătorie pentru Indonezia, după ce vulcanul Agung, din insula Bali, a erupt.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2017 - 17:06

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis, marţi, o avertizare de călătorie pentru Indonezia, după ce vulcanul Agung, din insula Bali, a erupt.

Erupția s-a produs luni seară.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Indonezia că, în seara zilei de 18 septembrie 2017 vulcanul Agung din insula Bali a erupt. Autorităţile locale au ridicat gradul de alertă în zonă, avertizând persoanele aflate pe insula Bali să evite regiunea vulcanului Agung şi să se informeze în permanenţă despre evoluţia situaţiei pe site-ul National Board for Disaster Management (BNPB) http://www.bnpb.go.id”, informează MAE.

Autorităţile mai informează că sunt posibile întârzieri în decolarea şi aterizarea aeronavelor sau chiar anularea zborurilor. Cetăţenii români care au nevoie de asistenţă consulară au la dispoziţie numerele de telefon de urgenţă.

Agenţia de presă oficială a Indoneziei a anunţat că a fost extinsă zona de unde a fost evacuată populaţia şi a avertizat rezidenţii şi turiştii să nu se apropie la mai puţin de şase kilometri de crater şi 7,5 kilometri la nord, Sud-Est şi sud-vest.

Ultima activitate vulcanică a fost în 1963 şi a omorât mai mult de 1100 de persoane. Muntele Agung este cel mai înalt munte din Bali. Pe 17 martie 1963, cenuşă a fost dispersată până la o înălţime de 10 kilometri.

Cetăţenii români aflați în pericol sau afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...