FOTO+VIDEO. Franța, în alertă. Aeroportul din Orly: Un musulman radicalizat a fost împușcat mortal de poliție, după ce a încercat să ia pistolul unui militar din forțele speciale Sentinelle. Aeroportul a fost evacuat, iar traficul aerian a fost întrerupt

Două incidente au avut loc, sâmbătă dimineață, în Franța, fiind implicat un bărbat care, mai întâi, ar fi rănit un polițist, în timpul unui control rutier, la nor de Paris. Apoi,el a încercat să-i fure arma unui militar din cadrul forțelor speciale Sentinelle, pe aeroportul parizian Orly, agresorul fiind împușcat mortal, iar aeroportul închis, scrie presa franceză.

Share

Avram Eliza 0 comentarii

Actualizat: 18.03.2017 - 15:17

Două incidente au avut loc, sâmbătă dimineață, în Franța. Un bărbat a încercat să-i fure arma unui militar din cadrul forțelor speciale Sentinelle, pe aeroportul parizian Orly, agresorul fiind împușcat mortal, iar aeroportul închis, în vreme ce un alt atac a avut loc în timpul unui control rutier la nord de Paris. Un bărbat a rănit un polițist și a fugit, după ce a furat o mașină, conform jurnaliștilor francezi. 

UPDATE 13.55:  Tatal si fratele atacatorului au fost luati in custodia politiei, scrie Le Monde. De asemenea, conform surselor citate de jurnaliștii francezi, structura antiteroristă a Parchetului din Paris cercetează faptele petrecute la Garge-lès-Gonesse, Vitry și Orly.


13.00: Ministrul de Interne al Franței, Bruno Le Roux, a declarat că același bărbat a fost implicat în cele două incidente. El era în atenția poliției, scrie Le Monde. Cotidianul Le Parisien notează că pare a fi un atentat terorist. 

El era sub control judiciar, conform BFMTV. Potrivit unor surse citate de cotidianul Le Figaro, autorul atacurilor era un bărbat în vârstă de 39 de ani condamnat în trecut pentru trafic de droguri, dar care se convertise la islam şi devenise islamist radical în închisoare.


12.00:  Traficul aerian a fost complet întrerupt în urma incidentului de pe Aeroportul Orly-Sud, a anunţat sâmbătă Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC), relatează Le Monde. De asemenea, Reuters notează că bărbatul care i-a luat arma militarului era un musulman radicalizat. Pe de altă parte, un politist a fost impuscat si ranit, într-un incident separat ce a avut loc la nord de Paris la un filtru rutier.

Militarul de pe aeroportul Orly face parte din cadrul forţelor speciale Sentinelle, mobilizate în Franţa să apere obiective sensibile în urma unei serii de atacuri jihadiste sângeroase.

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate din terminalul Sud, iar pasagerii care se aflau în terminalul Vest au fost blocaţi înăuntru, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henri Brandet.

Prefectura Val-de-Marne îi sfătuieşte pe pasageri să nu se ducă la aeroport.

Cele două terminale ale aeroportului au fost închise, a anunat ADP, iar sute de zboruri care se apropiau de Orly au fost redirecţionate către Roissy Charles de Gaulle, a precizat DGAC.

Pe de altă parte, un bărbat a tras cu un pistol asupra polițiștilor, în timpul unui control rutier organizat la Seine Saint-Denis, conform Le Monde. Incidentul a avut loc, practic, înainte de cel de pe aeroportul din Orly, la ora 06.55, scriu jurnaliștii francezi. Bărbatul a scăpat furând o mașină. 


Un bărbat a fost împușcat mortal, după ce a încercat să ia arma unui militar, pe aeroportul Orly, în Paris, au anunțat autoritățile franceze, conform BBC News. 

O parte a aeroportului a fost evacuată, iar pasagerii nu au fost lăsați să se îmbarce, după ce mai mulți martori au auzit focuri de armă.

Autoritățile verifică aeroportul pentru a vedea dacă a fost plasată vreo bombă. 

În jurul orei 07:30 GMT, "un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

 

Nu există nicio persoană rănită, a precizat sursa citată.

Luna trecută, un bărbat a încercat să-i atace pe militarii de la Luvrucu un cuțit, înainte să fie împușcat mortal. 

Orly este al doilea cel mai mare aeroport din Paris.  

După atentatele din noiembrie 2015 din capitala Franței și din regiunea pariziană, soldate cu 130 de morți, Franța se află în stare de urgență care a fost prelungită de mai multe ori și care rămâne în vigoare până la 15 iulie a.c.

În curs de actualizare 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...