Incendiu violent în sudul Franței: Peste 150 de hectare de pădure în flăcări

Incendiul este localizat în jurul comunei Boulou din sudul Franței, la aproximativ 10 kilometri de frontiera cu Spania, potrivit AFP.

Share

Razvan Pritulescu 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2017 - 11:07

Incendiul este localizat în jurul comunei Boulou din sudul Franței, la aproximativ 10 kilometri de frontiera cu Spania, potrivit AFP.

Focul s-a stârnit vineri în jurul orei 16.00 GMT la sud de această comună din departamentul Pyrenee-Orientales. După o oră, flăcările au cuprins 8 hectare și, la scurt timp după ora 18.00 GMT, distruseseră deja peste 130 de hectare de pădure.

Fenomenul a continuat apoi cu o intensitate mai redusă, iar la ora 21.00 GMT suprafața afectată era de aproximativ 150 de hectare, au precizat autoritățile francize, potrivit Agerpres.

Cu puțin timp înainte de ora 21.00 GMT, peste 300 de pompieri spanioli, provenind din Catalonia și de la Garda Civilă, alături de colegii lor francezi din Narbonne, au fost mobilizați pentru a lupta împotriva flăcărilor devastatoare.

Pe parcursul nopții, alți 180 de pompieri au sosit la fața locului, a precizat un reprezentant al Centrului Operațional pentru Incendii și Prim-Ajutor (CODIS) din departamentul francez Pyrenees-Orientales.

Vehiculele aeriene desfășurate în dispozitivul de intervenție — două avioane Tracker, un avion Dash, un elicopter Dragon 66, un elicopter-bombardier spaniol alimentat cu apă și patru aeronave Canadair — au trebuit să își întrerupă zborurile în jurul orei 20.00 GMT odată cu sosirea nopții.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...