VIDEO În Ucraina au loc cele mai ample manevre militare din ultimii 11 ani, menite să decurajeze Rusia. Participă 2500 de militari din 15 țări, inclusiv România

Manevre la care participă militari din 15 țări NATO și partenere, inclusiv din Statele Unite și din România, au început luni în Ucraina, în același moment în care Rusia se pregătește să efectueze propriile exerciții la granițele NATO și ale Uniunii Europene.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2017 - 08:09

Manevre la care participă militari din 15 țări NATO și partenere, inclusiv din Statele Unite și din România, au început luni în Ucraina, în același moment în care Rusia se pregătește să efectueze propriile exerciții la granițele NATO și ale Uniunii Europene, transmite AFP citată de Agerpres.

Manevrele anuale "Rapid Trident" care se vor desfășura până la 23 septembrie la Yavoriv, un oraș din vestul Ucrainei, reunesc 2.500 de militari, un număr "fără precedent", au anunțat responsabili din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării într-un comunicat.

"Astăzi, sprijinul vostru este foarte important pentru noi. Experiența colegilor noștri este extrem de prețioasă pentru armata ucraineană", a declarat cu această ocazie colonelul Serghei Litvinov, comandant din partea ucraineană al acestor exerciții.

Acestea au debutat cu câteva zile înainte de vastele manevre "Zapad 2017" (Occident 2017) care vor avea loc în Rusia și Belarusul vecin, provocând îngrijorarea țărilor baltice și a Poloniei.

Moscova a anunțat că 12.700 de militari ruși și belaruși vor lua partea la aceste exerciții de natură "strict defensivă", dar unii observatori sunt de părere că ele ar putea implica până la 100.00 de persoane.

În estul Ucrainei, un conflict care a făcut peste 10.000 de morți în aproape trei ani și jumătate opune armata ucraineană rebelilor susținuți militar de Rusia, potrivit Kievului și occidentalilor. Frecvent au loc ciocniri violente, în pofida semnării acordului de pace de la Minsk în 2015.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...