10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialIn lipsa unor cursuri tematice, bucurestenii nu stiu mare lucru

In lipsa unor cursuri tematice, bucurestenii nu stiu mare lucru

Mihaela Negrescu, clasa a X-a E, Liceul “Tudor Vladimirescu”: “1. Faptul ca Romania va adera sau nu la UE ma intereseaza in calitate de elev pentru ca acest progres va crea destul de multe facilitati. Una dintre ele ar fi mai buna dotare a scolilor. 2. In tara noastra elevii nu sunt suficient informati in legatura cu UE. Probabil, se considera ca, nefiind inca majori, nu ne putem spune cuvantul in ceea ce priveste viitorul nostru, pe care altii totusi se straduiesc atat de mult sa ni-l asigure. Ar fi nevoie, fireste, de organizarea unor cursuri speciale pe aceasta tema. 3. Aderarea la UE va avea numai efecte pozitive asupra viitorului meu pentru ca voi putea profesa cu mai multa usurinta intr-o tara a Uniunii. 4. Da, bineinteles, pentru ca o data cu aderarea barierele dintre tara noastra si celelalte tari comunitare vor fi inlaturate si din ce in ce mai multi absolventi de liceu isi vor putea incerca sansele in marile universitati din statele europene.”
Andreea Merlan, clasa a XI-a D, Liceul “Dante Alighieri”: “1. Eu cred ca este rau. Am auzit din strainatate ca nu este ceva foarte bun. Cel putin pe masa de sarbatori unii din strainatate nu au ceea ce avem noi. 2. Nu. 3. Si negative, si pozitive. 4. Sigur ca da.”
Vlad Popa, clasa a XII-a E, Liceul “Dante Alighieri”: “1. In primul rand ne intereseaza pentru reputatia noastra. Suntem printre ultimele tari care nu au intrat si pentru viitorul Romaniei ar fi extraordinar, sa nu mai fim inapoiati, sa fim in rand cu cei din tarile dezvoltate. 2. Nu consider ca sunt informat cu privire la aderarea la UE si nu sunt destule informatii privind UE. Noi ne luam dupa altii si suntem ca niste cobai. Ma refer la tarile acestea mai prost dezvoltate. 3. Din punctul de vedere al efectelor pozitive, cel mai important ar fi ca intram si noi in randul oamenilor si nu mai suntem tratati ca o tara din lumea a treia si toate institutiile isi vor imbunatati activitatea. 4. Chiar daca eram in UE sau nu, tot puteam sa facem o facultate. In mare parte este un lucru bun pentru elevii care vor sa studieze in UE.”
Raluca Postamentel, clasa a XI-a A, Grupul Scolar “Mihai Bravu”: “1. Ne intereseaza foarte mult sa intram in UE pentru ca ne-ar fi mult mai usor sa invatam in scoli foarte bune din punctul de vedere al dotarilor si resurselor. De asemenea, daca avem o scoala mai buna, suntem acceptati mai usor si cu mai multa caldura. 2. Consider ca nu sunt destul de informata pentru ca stiu doar cateva parti foarte bune, dar nu ni s-a spus absolut tot ceea ce ar trebui sa stim despre organizarea UE. 3. Aderarea la UE pentru mine inseamna un pas destul de mare pentru viitorul meu deoarece imi doresc sa am firma mea proprie de arhitectura. 4. Da si nu. Da pentru ca am putea sa invatam mult mai bine, pentru ca au conditii mult mai bune in invatamantul lor, si nu deoarece o data cu conditiile mai bune de invatamant vor fi si pretentii mai mari de la studenti, deoarece noi reprezentam viitorul si toata lumea isi doreste un viitor mai bun.”
Marius Valentin Cristea, clasa a XII-a B, Grupul Scolar “Mihai Bravu”: “1. In primul rand, aderarea la UE, dupa parerea mea, ar fi un lucru benefic din punct de vedere social, material, economic. In plus, cu ajutorul aderarii granitele nu ar mai exista si nu ar mai fi restrictii. 2. Practic, daca tinem cont de ceea ce se intampla in tara, putem spune ca suntem manipulati atat de presa, cat si de Guvern prin omisiune. Cel mai sigur mod de a ne informa raman domnii profesori, dar si internetul. In plus, daca am fi bine informati, am putea gandi altfel cu privire la aderare, sa cunoastem aspectele pozitive si negative. 3. Ca orice lucru care are o anumita anvergura sunt si pozitive, si negative. Important este sa nu ne facem iluzii prea mari. 4. Ne va fi mult mai usor dupa aderare sa putem merge la o universitate in afara, acolo unde studentii sunt mult mai apreciati decat in tara noastra si bursele, dupa meritele noastre, vor fi mult mai mari.”
Teodor Mihai Bonea, clasa a XI-a C, Grupul Scolar “Mihai Bravu”: “1. In primul rand pe plan economic. Eu vreau sa-mi continui studiile in tara, dar salariile sunt foarte proaste si poate ca se vor schimba dupa aderarea la UE. 2. Cu ajutorul profesorilor si activitatilor extrascolare la care am participat am reusit sa-mi creez o imagine despre viitorul care ma asteapta si o mentalitate diferita dupa ce vom adera la UE. 3. In primul rand si pozitive, si negative. Nimic nu este perfect. Dar vor iesi la suprafata cele bune. Si poate aderarea ne va ajuta sa avem un trai mai bun, chiar daca regimul va fi mai restrictiv, pentru ca va trebui sa fim mai seriosi. 4. Si da, si nu. Normal, mi-as dori sa ajung la o universitate in afara dupa aderare, dar cred ca o data cu aderarea nu va mai fi nevoie.”

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă