8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialÎn 2013, Trump îi spunea lui Barack Obama să nu atace Siria....

În 2013, Trump îi spunea lui Barack Obama să nu atace Siria. Patru ani mai târziu, președintele american a dat ordinul ca armata SUA să distrugă o baza militară siriană

În 2013, Donald Trump îi spunea lui Barack Obama să nu atace Siria, pentru că multe lucruri rele s-ar putea întâmpla. Anunțurile actualului președinte al SUA erau făcute pe Twitter, el spunând de mai multe ori acest lucru.

Între timp, după ce a fost ales președinte al SUA, se pare că Donald Trump și-a schimbat direcția și atacat Siria. Lovitura care l-a făcut să ia această decizie, este, potrivit chiar spuselor sale, atacul chimic de marți din Siria, despre care Trump spune că l-a făcut regimul Bashar al Asaad.

De cealaltă parte, președintele Siria neagă aceste acuzații și pretinde că rebelii ar fi fabricat bombe chimice. Acest lucru este demontat de faptul că în zona în care a avut loc atacul, rebelii nu aveau tehnologia necesară pentru a fabrica acele bombe extrem de periculoase.

În atacul de marți, peste 86 de persoane au murit, după ce o zonă din nord-vestul Siria a fost bombardată cu bombe chimice, cel mai probabil, gaz sarin.

Mai multe țări, inclusiv Franța și Marea Britanie, au denunțat regimul președintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

"Ce s-a petrecut în Siria este o rușine pentru umanitate iar el este la putere, deci cred că ceva ar trebui se se întâmple", a adăugat Trump, refuzând să dea detalii despre ce intenționează să întreprindă.

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a promis joi un "răspuns adecvat" prezumtivului atac chimic de marți din Siria, fără a evoca totuși o acțiune precisă.

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă