15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialImigranții vor putea să-și deschidă conturi în Germania

Imigranții vor putea să-și deschidă conturi în Germania

Guvernul german a aprobat, miercuri, un proiect de lege, care va permite sutelor de mii de refugiaţi veniţi în ţară să deschidă mai uşor conturi bancare, relatează Mediafax.

Potrivit noilor prevederi, toate persoanele vor avea acces la servicii bancare de bază, inclusiv persoanele fără locuinţe şi oamenii aflaţi sub protecţia Convenţiei de la Geneva pentru Refugiaţi.

Asta înseamnă că migranţii vor putea deschide conturi la orice bancă, să depună şi să retragă bani, să efectueze transferuri bancare, să înfiinţeze linii directe de debit şi să facă plăţi cu carduri.

Autorităţile germane se aşteaptă în acest an la sosirea a 800.000-1.000.000 de oameni, mulţi proveniţi din zone de război din Orientul Mijlociu şi Africa, dar nu toţi vor obţine drept de azil.

Acordarea accesului la conturi bancare este considerată un prim pas esenţial pentru susţinerea integrării lor în societate.

“Cei care nu au conturi bancare nu au perspective bune pe piaţa muncii. Căutarea unui apartament este şi ea o problemă pentru mulţi dintre cei care nu au conturi”, a spus ministrul Justiţiei, Heiko Maas.

Comisia Europeană anticipează că numărul persoanelor fără conturi bancare din Germania va creşte, ca urmare a venirii refugiaţilor.

Până acum, numai câteva bănci de economii au acceptat refugiaţi drept clienţi. Solicitanţii de azil au fost deseori refuzaţi de banci, din cauza faptului că nu au o adresă fixă sau nu deţin documentele necesare.

Proiectul de lege, care necesită acordul Parlamentului, prevede ca toate băncile care oferă conturi curente clienţilor să fie obligate să pună la dispoziţie acest serviciu unei categorii mai largi de persoane.

Autoritatea de reglementare a sectorului financiar, Bafin, a anunţat în septembrie că va permite băncilor să extindă tipul de acte acceptate, cum ar fi documentele emise de autorităţile de imigraţie.

Proiectul de lege mai obligă băncile să fie mai transparente în privinţa comisioanelor şi să simplifice schimbarea conturilor bancare de către clienţi.

 

 

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă