9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialIKEA vinde active imobiliare din şapte ţări europene

IKEA vinde active imobiliare din şapte ţări europene

Ikea îşi vinde unele active imobiliare deţinute în şapte state europene mai dezvoltate, folosind serviciile companiei de investiţii imobiliare Cushman & Wakefield, informează Agerpres.

Josefin Thorell, purtător de cuvânt al Ikea, a confirmat că firma intenționează să vândă în Europa 27 de parcuri de retail, dar nu a vrut să precizeze valoarea estimată a tranzacției. În Germania se găsesc 12 dintre parcurile de retail ce urmează să fie vândute, restul fiind în Cehia, Polonia, Suedia, Franța, Finlanda și Elveția, a precizat Josefin Thorell.

După finalizarea tranzacției, Ikea va mai avea în Europa 25 de parcuri de retail. Purtătorul de cuvânt al Cushman & Wakefield a refuzat să comenteze informația.

Cumpărătorii investesc masiv în centrele comerciale din Europa, pentru a beneficia de redresarea regiunii și majorarea valorii proprietăților imobiliare. Anul trecut s-au vândut centre comerciale în valoare de aproximativ 69 miliarde de euro, cu 31% mai mult decât în 2014, conform datelor CBRE Group Inc.

Ikea Group, care operează majoritatea centrelor Ikea pe plan global, are ca obiectiv vânzări anuale de 50 miliarde de euro până în 2020, prin extinderea rețelei de magazine, a ofertelor online și lansarea de noi colecții.

De asemenea, marile piețe emergente, inclusiv India, ar urma să fie o sursă importantă de majorare a veniturilor grupului suedez.

 

Cele mai citite

VIDEO. Dani Alves a ieșit din închisoare după mai bine de un an. Cine i-a plătit cauțiunea de un milion de euro

Fostul mare fotbalist brazilian Dani Alves, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol, a fost eliberat din penitenciar luni, după ce...

De ce sunt coroanele integral ceramice atât de scumpe?

Dacă ai nevoie de o coroană dentară, există o gamă largă de opțiuni. În funcție de situația clinică și de pretențiile estetice, dar și de...

Viața secretă a liderilor serviciilor secrete. Fenomentul J. Edgar Hoover

Memorialistica despre viața secretă a foștilor șefi de servicii secrete continuă să stârnească interesul cititorilor. Cum au fost ei aleși? Din ce mediu au...
Ultima oră
Pe aceeași temă