Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Igor Dodon este supărat pe Guvernul Republicii Moldova că nu i-a permis să meargă la ONU, unde dorea să apere poziția Rusiei

Președinția de la Chișinău a acuzat Guvernul Republicii Moldova că a împiedicat participarea lui Igor Dodon la cea de-a 72-a sesiune anuală a Adunării Generale a ONU de la New York, conform unei declarații făcute de purtătorul de cuvânt al lui Dodon, Ion Ceban.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.09.2017 - 09:49

Președinția de la Chișinău a acuzat Guvernul Republicii Moldova că a împiedicat participarea lui Igor Dodon la cea de-a 72-a sesiune anuală a Adunării Generale a ONU de la New York, conform unei declarații făcute de purtătorul de cuvânt al lui Dodon, Ion Ceban, într-un interviu acordat miercuri agenției ruse TASS, informează Agerpres.

"Guvernul, format dintr-o coaliție de partide proeuropene, prin Ministerul de Externe, a făcut tot posibilul ca președintele Republicii Moldova să nu poată vorbi la ONU. Țara, contrar regulilor general acceptate, va fi reprezentată de premierul Pavel Filip. Acest lucru s-a făcut cu scopul de a folosi tribuna organizației pentru declarații împotriva Rusiei pentru a îmbunătăți cota de popularitate a coaliției proeuropene, a cărei guvernare a fost marcată de corupție și de scăderea nivelului de trai al cetățenilor", a afirmat Ceban în interviul publicat pe pagina de internet a TASS.

În acest context, el a evocat că, în luna august, guvernul moldovean a cerut includerea pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a ONU a problemei retragerii armatei ruse din Transnistria.

La rândul său, Igor Dodon a catalogat acest gest drept un "PR lipsit de sens". "Noi am pledat mereu pentru întărirea statutului de neutralitate (al Republicii Moldova), stipulat în Constituție și împotriva aderării la blocuri militare. Declarații privind necesitatea retragerii trupelor străine de pe teritoriul țării noastre neutre s-au făcut și înainte la forumuri internaționale. Nu toți înțeleg că ele nu vor pleca atâta timp cât nu va fi soluționată problema transnistreană, asupra căreia negocierile, cu părere de rău, sunt tărăgănate nu primul an", a declarat el.

Dodon a afirmat că "poziția guvernului pe care o va reprezenta Pavel Filip este poziția Partidului Democrat (de guvernământ), care nu are nimic comun cu opinia majorității cetățenilor țării noastre care doresc pace și parteneriat strategic cu Federația Rusă". "Nu dorim să participăm la luptele geopolitice de partea cuiva și vom dezvolta relații atât cu Vestul, cât și cu Estul în interesele Moldovei", a mai spus președintele Igor Dodon.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...