Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Igor Dodon, întâmpinat cu proteste la întoarcerea sa din Mosova: Sluga rușilor a aterizat la ora 01:00 la Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost întâmpinat de protestatarii nervoși la întoarcerea de la Moscova. Manifestațiile au fost organizate de un grup al tineretului liberal, care l-a acuzat de "servilism" față de Kremlin, relatează Unimedia.info.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 11.05.2017 - 15:33

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost întâmpinat de protestatarii nervoși la întoarcerea de la Moscova. Manifestațiile au fost organizate de un grup al tineretului liberal, care l-a acuzat de "servilism" față de Kremlin, relatează Unimedia.info.

"După ce două zile s-a aflat la Moscova la curtea 'țarului Putin', unde s-a distrat (...), sluga rușilor a aterizat la ora 01:00 la Chișinău, iar Tineretul Liberal a decis să-i facă o primire originală", a scris Ionel Pușcas, purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal (PL), pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru de două zile la Moscova, oficial pentru a participa la ceremoniile ocazionate de Ziua Victoriei asupra fascismului, sărbătorită la 9 mai, bucurându-se de un tratament special din partea liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, poate că și din cauza că a fost singurul șef de stat străin care a participat la eveniment, în contextul izolării Rusiei pe arena internațională și al tensiunilor dintre Moscova și Occident.

Chiar dacă Igor Dodon afirma că vizitele sale în Rusia — aceasta din urmă a treia de la preluarea mandatului în decembrie anul trecut — au scopul de a stabili relații cât mai bune cu Moscova, în beneficiul cetățenilor moldoveni, analiștii politici de la Chișinău remarcă "servilismul președintelui moldovean față de Kremlin", potrivit Radio Chișinău.

Analistul politic Vlad Țurcanu crede că prin participarea sa la parada militară de la Moscova, alături de Putin, Igor Dodon și-a promovat propria imagine de apropiat al Rusiei pentru a câștiga simpatia electoratului prorus moldovean.

"Cred că Igor Dodon a dat o lovitură din punct de vedere al imaginii. Imaginile cu Putin și Dodon vor face înconjurul lumii, iar pentru acei cetățeni pentru care Vladimir Putin este liderul suprem, și Igor Dodon va deveni cineva. Dacă Dodon și-a făcut un calcul, atunci din punctul său de vedere a fost unul bun", a afirmat el, adăugând că Dodon a încercat — și se pare că și a reușit — să-și adjudece electoratul monolit prorusesc și antieuropean al lui Vladimir Voronin.

În tabăra proeuropeană de la Chișinău, Igor Dodon nu poate fi perceput decât ca un "vasal" al Federației Ruse și al lui Putin.

Citește totul despre:

Comentarii