16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Hollande și Cameron, moment de reculegere la sala de concerte Batlacan

UPDATE. Hollande și Cameron, moment de reculegere la sala de concerte Batlacan

UPDATE: După momentul de reculegere de la sala Bataclan, Francois Hollande și David Cameron au ținut o conferință de presă la Palatul Elysee. Cei doi s-au angajat să  intensifice lupta țărilor lor împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), conform Agerpres. 

Hollande a declarat că obiectivul militar în Siria și Irak este “de a produce cât mai multe pagube posibile” grupării Statul Islamic. 

“Suntem convinși că trebuie să continuăm să atacăm Daesh (acronim arab al SI) în Siria. Ne vom intensifica atacurile, vom alege ținte care vor produce cât mai multe pagube posibile acestei armate teroriste”, a declarat Francois Hollande, evocând de asemenea ‘obligațiile comune’ cu Marea Britanie în materie de apărare. 

La rândul său, Cameron și-a exprimat sprijinul ”ferm” pentru acțiunea Franței după atentatele de la Paris, declarându-se convins că aviația militară britanică trebuie să desfășoare la rândul său atacuri împotriva Statului Islamic în Siria. 

“Susțin ferm decizia președintelui Hollande de a ataca SI în Siria. Este de asemenea convingerea mea fermă că Marea Britanie trebuie să facă la fel”, a spus Cameron în conferința de presă comună cu șeful statului francez. 

Premierul britanic a precizat de altfel că pune la dispoziția Franței o bază din Cipru a aviației britanice pentru atacurile asupra jihadiștilor în Siria. 

“Astăzi, i-am propus președintelui (Francois Hollande) să folosească baza de la Rafakrotiri pentru aviația franceză angajată în operațiunile împotriva Daesh și un sprijin suplimentar în privința alimentării în zbor”, a anunțat Cameron. 

El a adăugat că își va intensifica eforturile privind îmbunătățirea schimburilor de informații secrete cu Franța și cu alți parteneri europeni, și a precizat că va prezenta în această săptămână în parlamentul de la Londra o strategie comprehensivă de combatere a Daesh. 

————

Președintele francez Francois Hollande și premierul britanic David Cameron au ținut, luni dimineața, un moment de reculegere la sala de concerte Bataclan din Paris, care a fost vizată de atentatele jihadiste de la 13 noiembrie, potrivit Agerpres. 

Fiecare din cei doi lideri a depus un trandafir în fața sălii, unde cel puțin 89 de persoane au fost ucise, printre care și un britanic. 

“Președintele Hollande și cu mine, împreună la Batlacan”, a postat David Cameron pe Twitter, publicând și o fotografie. 

Premierul britanic David Cameron se află într-o vizită la Paris, pentru a discuta cu președintele francez Francois Hollande despre lupta împotriva terorismului și situația din Siria. 

 

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă