5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialHillary Clinton cere trimiterea de trupe la sol împotriva Statului Islamic

Hillary Clinton cere trimiterea de trupe la sol împotriva Statului Islamic

Candidata demcocrată la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, a declarat că campania aeriană a Coaliției internaționale împotriva Statului Islamic trebuie combinată cu forțe la sol. Demersul propus de Clinton este mult mai agresiv decât cel a lui Barack Obama, conform Mediafax. 

Într-un discurs rostit la New York, Hillary Clinton a prezentat cel mai amplu punct de vedere al său de până acum despre cum poate fi contracarat militantismul crescând care a dus la atacurile din 13 noiembrie de la Paris soldate cu 129 de morți.

Citește și: Statul Islamic amenință că va ataca CASA ALBĂ

Astfel, Clinton a subliniat că este timpul pentru ”o nouă etapă” în lupta împotriva Statului Islamic. O campanie aeriană, condusă de SUA, mult mai eficientă ”va trebui să fie combinată cu forțe terestre care să recucerească de fapt mai mult teritoriu”.

Aceste eforturi vor necesita ”un val de informații”, care implică mai mulți vorbitori de limbă arabă cu expertiză în domeniu și în mijloacele tehnice, este de părere Hillary Clinton.

”Scopul nostru nu este de a descuraja sau de a frâna ISIS, ci de a învinge și de a distruge ISIS”, a afirmat dna Clinton, folosind un acronim pentru a descrie Statul Islamic. Comentariile ei, notează Reuters, echivalează cu o critică implicită la adresa lui Obama, care, cu câteva zile înainte de atacurile de la Paris, afirma că Statul Islamic a fost frânat.

Citește și:  Atacurile de la Paris înclină axa geopolitică spre Moscova

Hillary Clinton este de părere că înfrângerea Statului Islamic va necesita mai multe forțe terestre pentru a-i contracara pe militanții care au proclamat un califat în Siria și Irak. Ea nu a precizat dacă forțele terestre ar trebui să includă mai mulți americani, dar a spus în mod clar că forțele locale ar trebui să ducă cea mai mare parte a luptei.

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă