Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hillary Clinton a pierdut alegerile, dar a câștigat votul popular cu un avans de 136.053 de sufragii în faţa lui Trump

Candidata Partidului Democrat, Hillary Clinton, a pierdut alegerile prezidenţiale, după ce a obţinut cu 71 de electori mai puţin decât rivalul republican, deşi a strâns cu 136.053 mai multe sufragii în toate statele americane prin comparaţie cu Donald Trump.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.11.2016 - 17:50

Candidata Partidului Democrat, Hillary Clinton, a pierdut alegerile prezidenţiale, după ce a obţinut cu 71 de electori mai puţin decât rivalul republican, deşi a strâns cu 136.053 mai multe sufragii în toate statele americane prin comparaţie cu Donald Trump, potrivit datelor CNN citate de News.ro.

În anul 2000, democratul Al Gore s-a găsit în aceeaşi situaţie, după ce a câştigat votul popular, dar l-a pierdut pe cel al electorilor, iar mandatul prezidenţial a fost câştigat de George W. Bush.

Până la ora 15.30, un număr de 59.178.962 de alegători americani au votat pentru Hillary Clinton, în vreme ce alte 59.041.945 de sufragii s-au îndreptat spre tabăra lui Donald Trump. Asta înseamnă că prezidenţiabila democrată a obţinut cu 136.053 de voturi mai mult decât rivalul ei republican, care a fost declarat câştigător al alegerilor prezidenţiale.

Hillary Clinton a devenit al cincilea candidat prezidenţial care pierde alegerile, deşi a primit mai multe voturi din partea americanilor.

Donald Trump a obţinut însă 289 de electori prin comparaţie cu cei 218 electori ai lui Hillary Clinton.

Este pentru a doua oară în ultimii 16 ani când un candidat democrat pierde alegerile prezidenţiale deşi primeşte mai multe voturi.

Printre prezidenţiabilii care au pierdut alegerile, deşi au primit mai multe voturi se numără Andrew Jackson (1824), Samuel Tilden (1876), Grover Cleveland (1888) şi Al Gore (2000).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...