11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialHillary Clinton, interogată de FBI în scandalul e-mailurilor

Hillary Clinton, interogată de FBI în scandalul e-mailurilor

Poliţia federală americană (FBI) a interogat-o sâmbătă pe Hillary Clinton, candidata democrată la Casa Albă, în cadrul anchetei cu privire la folosirea mesageriei personale pe când era secretar de Stat, informează News.ro.

Hillary Clinton "a dat o declarație voluntară în această dimineață pe subiectul aranjamentului cu privire la e-mailuri in perioada in care a fost secretar" de stat, a declarat purtătorul de cuvânt Nick Merrill, spunând ca a fost "încântată că a avut ocazia sa ajute Departamentul de Justitie pentru ca această anchetă să ajungă la o concluzie".

Potrivit unui apropiat al candidatei democrate, audierea a durat aproximativ 3 ore şi jumătate şi a avut loc la sediul FBI, în capitala federală Washington. 

Hillary Clinton se află în centrul unui scandal după ce anul trecut s-a aflat că a utilizat un cont privat de e-mail şi un server privat pe când conducea Departamentul de Stat (2009-2013). Dezvăluirile i-au adus actualei candidate la nominalizarea democrată critici vehemente din partea adversarilor republicani, iar Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a deschis o anchetă. 

Utilizarea unui cont privat în scopuri profesionale este interzisă de administraţia americană, iar adversarii republicani o acuză pe dna Clinton că, prin nefolosirea conturilor oficiale şi a serverelor securizate, a pus în pericol securitatea naţională, dar şi că a vrut să ascundă anumite lucruri. 

Hillary Clinton afirmă însă că e-mailurile sale nu erau clasificate atunci când le-a trimis din contul privat. Ea a remis Departamentului de Stat 52.000 de pagini de documente referitoare la aceste mesaje.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă