Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernatorul Băncii Greciei a primit în "dar" două gloanţe şi o scrisoare de ameninţare

Biroul guvernatorului Băncii Greciei (BdG), Georgios Provopoulos, a primit vineri un plic ce conţinea două gloanţe de 7,65 de milimetri şi o scrisoare de ameninţare, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, citată de AFP, anunţă ...

Share

Rl online 0 comentarii

17.01.2014 - 17:31

Biroul guvernatorului Băncii Greciei (BdG), Georgios Provopoulos, a primit vineri un plic ce conţinea două gloanţe de 7,65 de milimetri şi o scrisoare de ameninţare, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, citată de AFP, anunţă Mediafax.

Plicul, care conţinea o scrisoare de ameninţare împotriva lui Provopoulos, figura în corespondenţa zilnică a guvernatorului şi a fost predat poliţiei.

Potrivit televiziunii Mega, un grup până în prezent necunoscut poliţiei, "Răzbunătorii populari", a semnat scrisoarea.

În plus, un alt plic cu un glonţ de acelaşi calibru, potrivit primelor informaţii, a fost trimis biroului unui cunoscut prezentator al postului de televiziune Mega, potrivit aceloraşi surse din cadrul poliţiei.

Citeşte şi: Explozie în faţa ministerului grec de Interne

Serviciile antiteroriste au deschis o anchetă în privinţa acestor două cazuri, potrivit poliţiei.

Provopoulos este în prezent criticat de o parte a presei şi de opoziţia greacă pentru că nu a împiedicat un caz de presupusă corupţie în cadrul Băncii poştale elene (TT), care a zguduit ţara de săptămâna trecută.

Acest caz se referă la împrumuturi care ar fi fost acordate fără garanţie de oficiali de rang înalt ai TT în perioada 2007-2012. Fostul preşedinte al TT Angelos Filippidis a fost arestat în urmă cu o săptămână la Istanbul, iar cel puţin trei persoane au fost inculpate în cadrul anchetei judiciare.
Provopoulos a informat joi comisia parlamentară pentru afaceri economice cu privire la această afacere şi a subliniat că BdG a efectuat controale adecvate în perioada respectivă în cadrul TT şi a încercat "să frâneze" politica împrumuturilor, calificată drept "agresivă" de auditorii din Blackrock, potrivit presei.

Aceasta nu este prima dată când sunt trimise scrisori de ameninţare însoţite de gloanţe unor oficiali din Grecia. În februarie 2008, un plic ce conţinea şase gloanţe de 38 de milimetri şi un mesaj de ameninţare a fost trimis ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Fanni Palli-Petralia, care coordona atunci un proiect controversat de reformă a pensiilor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...