21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGrupul Renault va introduce de anul viitor noi culori în gama pentru...

Grupul Renault va introduce de anul viitor noi culori în gama pentru automobilele Dacia

Grupul Renault va introduce, începând cu anul viitor, noi culori în gama destinată automobilelor Dacia, luând în calcul nuanţe “mai vii”, a declarat miercuri directorul de marketing al companiei, Stephen Norman, potrivit Mediafax.

“Vrem să introducem noi culori pentru modele Dacia, iar primele unităţi cu noile înfăţişări am putea să le vedem în preajma salonului auto de la Paris (29 septembrie-14 octombrie 2012). Intră în discuţie toate culorile care lipsesc în prezent automobilelor Dacia, luăm în calcul culorile vii”, a arătat reprezentantul Renault, prezent la salonul auto de la Frankfurt.

El a explicat că introducerea de noi culori este o decizie extrem de importantă, cu impact asupra operaţiunilor comerciale.

“Introducerea de noi culori este un pas foarte important, întrucât preferinţele în acestă materie diferă de la o ţară la alta. De exemplu, dacă în Germania sunt foarte apreciate maşinile galbene, în Spania este foarte greu să vinzi această culoare”, a spus oficialul Renault.

În ceea ce priveşte diminuarea vânzărilor Dacia în Europa, Norman a declarat că acest fenomen se explică prin creşterea concurenţei pe acest segment de preţ.

“Sunt mulţi constructori care au lansat pe piaţa europeană maşini care sunt vândute cu discounturi foarte importante, în contextul crizei economice, ceea ce a făcut ca Dacia să se trezească în faţa unor mari competitori. Facem tot ce putem pentru a creşte pe piaţa europeană, însă de diminuarea preţurilor nu se pune problema. Dacă reducem preţul maşinilor Dacia, automat diminuăm valoarea brandului”, a precizat Norman.

În primul semestru, vânzările Dacia la nivel global au scăzut cu 2,9%, la 176.852 de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare.

Referitor la intrarea modelului Duster pe piaţa din Marea Britanie, reprezentantul Renault a arătat că vânzările efective vor avea loc în 2013, însă comenzile se vor primi de anul viitor.

Totodată, el a afirmat că este sigur că Dacia va fabrica la un moment dat şi modele electrice, însă nu în viitorul apropiat.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă