Gruparea Stat Islamic a revendicat două atentate eșuate, comise acum o lună în Franța și în Belgia

Gruparea Stat Islamic (SI) a anunțat joi că doi dintre membrii săi sunt autorii celor două atentate eșuate, în luna iunie, la Paris și Bruxelles, care nu au făcut victime și nu fuseseră revendicate până în prezent.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2017 - 23:32

Gruparea Stat Islamic (SI) a anunțat joi că doi dintre membrii săi sunt autorii celor două atentate eșuate, în luna iunie, la Paris și Bruxelles, care nu au făcut victime și nu fuseseră revendicate până în prezent, relatează AFP citată de Agerpres.

În ultima ediția a revistei sale Rumiyah, publicată în mai multe limbi pe diverse media de propagandă, SI îi identifică pe cei doi atacatori ca "soldați ai Califatului", într-o listă de atacuri desfășurate în cursul Ramadanului, lună sfântă pentru musulmani.

La 19 iunie, un individ de 31 de ani, cunoscut de poliție pentru radicalizarea sa, a lovit cu automobilul său în care se aflau două butelii și mai multe arme un vehicul al jandarmeriei franceze pe Champs-Elysées, la Paris, fără să facă victime. El a decedat la locul incidentului.

Într-o "scrisoare testament" expediată rudelor sale, Adam Djaziri declarase că "a intenționat să ajungă în Siria", dar "a fost împiedicat de 'apostați împotriva Stat Islamic'".

A doua zi, un cetățean marocan în vârstă de 36 de ani a fost împușcat mortal de un soldat belgian în gara Bruxelles-Central după ce și-a detonat bagajul. Primele elemente ale anchetei au dezvăluit că el avea "simpatii" pentru jihadiștii din SI.

Gruparea extremistă sunnită, responsabilă pentru atrocități în zonele pe care le controlează în Siria și în Irak și de atentate sângeroase în întreaga lume, îi îndeamnă anual pe simpatizanții săi să comită atacuri în luna Ramadanului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...