13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGrav incendiu in tunelul Frejus

Grav incendiu in tunelul Frejus

Tunelul rutier de la Frejus, care leaga Franta de Italia, unde un incendiu a provocat sambata moartea a doua persoane, va fi inchis timp de mai multe luni, a anuntat duminica presedintele societatii care administreaza tunelul, Gilbert Santel, citat de AFP.
Doi tineri sloveni au murit in incendiul declansat in jurul orei locale 18.00 (16.00 GMT), cand un camion venind din Franta cu un transport de cauciucuri a luat foc. Incendiul s-a propagat imediat la alte patru tiruri.
Sinistrul s-a produs la mijlocul tunelului, lung de 12,8 km, care leaga localitatea franceza Modane, din Savoia, de orasul italian Bardonecchia.
Unsprezece civili si sase pompieri au avut de suferit din cauza fumului. De partea italiana, cinci persoane aflate in tunel au fost spitalizate la Torino, dar starea lor de sanatate nu ingrijoreaza, potrivit unor surse medicale.
Incendiul din tunelul Frejus a fost provocat de o scurgere de motorina, potrivit imaginilor surprinse de o camera de supraveghere.
In ultimii cinci ani s-au inregistrat putine incidente grave in tunelul Frejus. Incendii declansate in tunel au provocat evacuari in februarie 2004, aprilie 2003 si iulie 2000, dar nu s-au inregistrat victime.
Pe 24 martie 1999 un incendiu de proportii produs in tunelul Mont-Blanc, care face legatura intre Franta si Italia, s-a soldat cu 39 de morti. Incendiul, provocat tot de un camion, s-a declansat la mijlocul tunelului. Procesul s-a incheiat pe 29 aprilie, iar verdictul va fi anuntat pe 27 iulie.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă