Germania propune un acord cu Coreea de Nord similar celui cu Iranul

Germania salută afirmaţia secretarului stat al SUA, Rex Tillerson, cu privire la iniţierea dialogului cu Phenianul şi susţine că pentru rezolvarea crizei nord-coreene ar fi nevoie de un acord precum cel cu Iranul, a anunţat, duminică, ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 01.10.2017 - 17:41

Germania salută afirmaţia secretarului stat al SUA, Rex Tillerson, cu privire la iniţierea dialogului cu Phenianul şi susţine că pentru rezolvarea crizei nord-coreene ar fi nevoie de un acord precum cel cu Iranul, a anunţat, duminică, ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

Germania, unul dintre puţinele state occidentale ce are o ambasadă permanentă în Phenian, a cerut în mod repetat o abordare paşnică pentru rezolvarea tensiunilor din Peninsula Coreea. În plus, mai mulţi oficiali germani au criticat ameninţările transmise de Donald Trump către Phenian.

”Aceasta este direcţia corectă. Sfătuiesc Coreea de Nord să ia în serios această ofertă. Aş vrea să văd un acord precum cel cu Iranul. Dacă SUA ar renunţa la acordul cu Iranul, asta ar submina credibilitatea SUA în faţa Coreei de Nord”, a afirmat Gabriel, făcând referire la declaraţiile făcute de Rex Tillerson cu o zi mai devreme.

Sâmbătă, Rex Tillerson a afirmat că Washingtonul are mai multe canale de comunicare cu Phenianul, adăugând că SUA vor urmări dacă nord-coreeni sunt interesaţi să înceapă discuţiile pe marginea programului nuclear.

În 2015, Teheranul a fost de acord să-şi asume anumite restricţii asupra programului său nuclear în schimbul relaxării sancţiunilor economice impuse Iranului, ce au afectat grav economia acestui stat. Însă, preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat recent că acordul nuclear cu Iranul este ”o ruşine” pentru Washington şi a adăugat că va analiza opţiunea renunţării la acord.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...