15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGERMANIA:15.000 de persoane au manifestat împotriva islamizării

GERMANIA:15.000 de persoane au manifestat împotriva islamizării

Mișcarea germană împotriva "islamizării", PEGIDA, a adunat miercuri seară la Leipzig numai 15.000 de manifestanți, potrivit AFP, conform Agrepres. 

 

PEGIDA a fost nevoită să îşi anuleze mitingul de luni, de la Dresda, de teama atentatelor. 

Circa 20.000 de contramanifestanți au încercuit marșul LEGIDA (Locuitori din Leipzig contra islamizării Occidentului), masat în fața Operei, care se prezintă ca o versiune locală a mișcării PEGIDA.

Legătura feroviară dintre Dresda și Leipzig a fost perturbată de două incendii survenite în cursul după-amiezii pe calea ferată, conform poliției și companiei feroviare Deutsche Bahn, situație ce a afectat participarea la un miting sau celălalt.

În total, afluența s-a dovedit de trei ori mai mică în comparație cu cele 100.000 de persoane așteptate de autorități pentru întreaga seară, pentru care au mobilizat 4.000 de polițiști. 

"Noi suntem poporul!", au scandat participanții la marșul LEGIDA, un slogan care a aparținut manifestanților contra regimului din RDG, cu puțin înainte de căderea Zidului Berlinului. 

Printre steagurile germane fluturate de mulțime puteau fi citite diverse sloganuri, de la "Charlie Hebdo mă enervează", scris în limba franceză, până la "Boicotarea presei mincinoase" ori "25 de ani de nouă dictatură: Republica Federală și Uniunea Europeană".

 Kathrin Oertel, lider al PEGIDA, s-a distanțat de LEGIDA pe pagina de Facebook a mișcării antiislam.

"Nimic din ceea ce se va spune sau se va cere în această seară la Leipzig nu a fost decis împreună cu noi. Acest fapt ar putea fi contraproductiv pentru percepția unitară a mișcării noastre", a atras ea atenția.

Organizatorii marșului de la Leipzig sunt descriși de șeful serviciilor locale de informații, într-un interviu acordat cotidianului Die Welt, ca fiind "mai fermi și mult mai radicali" decât cei din Dresda.

Este vorba, în special, de trei persoane: un avocat apropiat partidului neonazist NPD, un individ din lumea huliganilor și de un fost vânzător de mărunțișuri care se prezintă ca fiind "specialist în istoria" celui de-al III-lea Reich.

Cu ocazia primului marș, în urmă cu zece zile, LEGIDA a reușit să adune între 2.000 și 3.000 de persoane, în timp ce numărul contramanifestanților, cei mai mulți din rândurile extremei stânga locale, în mod tradițional foarte activă, s-a ridicat la aproape 30.000.

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă