6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Kim Jong-un, în inspecţie la noul terminal al aeroportului din...

GALERIE FOTO. Kim Jong-un, în inspecţie la noul terminal al aeroportului din Phenian

Kim Jong-un, liderul de la Phenian, a vizitat cel de-al doilea terminal al aeroportului Sunan din Phenian, la câteva luni după ce a cerut modernizarea complexului şi a declarat că “estetica modernă a designului reflectă calităţile poporului corean şi ideologia oficială a Coreei de Nord de independenţă sau <<juche>>”relatează Mediafax. Imaginile arată că terminalul include un magazin duty-free, un restaurant internaţional şi un magazin de haine cu o aparenţă sofisticată.

Rodong Sinmun, cotidianul oficial nord-coreean, a anunţat că aeroportul este un memorial magnific al epocii “armata pe primul plan” a Phenianului, care prioritizează alocarea resurselor naţionale armatei. Rodong Sinmun a dedicat trei pagini din şase turului pe care Kim l-a făcut aeroportului şi a publicat 37 de fotografii. Terminalul ar urma să primească vizitatori care merg la Muntele Paektu din Coreea de Nord.

CITEŞTE ŞI  Kim Jong-un s-a întâlnit cu primele femei din Coreea de Nord care pilotează avioane de vânătoare. Cum le-a lăudat

Kim, care s-a plâns în noiembrie de cum arată clădirea şi l-a mutat pe oficialul Ma Won Chun într-o zonă rurală pentru modul defectuos în care a administrat construcţia iniţială, a fost mulţumit de rezultat. El a declarat că adăugarea unui restaurant internaţional, a unei autostrăzi şi unei parcări subterane în ultimele două luni se ridică la standardele sale.

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă