20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFrontul Național din Franța are un nou copreședinte în grupul din Parlamentul...

Frontul Național din Franța are un nou copreședinte în grupul din Parlamentul European după demisia lui Marine Le Pen

Nicolas Bay, deputat francez din partea Frontului Național (FN), a fost desemnat, luni seară, la Strasbourg, copreședinte al grupului eurosceptic "Europa Națiunilor și Libertăților" (ENL) din Parlamentul European, informează AFP citată de Agerpres.

Nicolas Bay îi urmează în funcție șefei FN, Marine Le Pen, care nu mai este eurodeputată, a anunțat el.

Nicolas Bay, 39 de ani, va coprezida acest grup alcătuit din 40 de deputați europeni (dintre care 20 din partea FN), alături de celălalt copreședinte, olandezul Marcel de Graaff.

Parlamentarul francez a fost votat de 12 dintre cei 18 deputați europeni ai FN care au participat la vot.

Pe lângă cei 20 de aleși francezi proveniți din FN, grupul ENL din Parlamentul European, constituit în iunie 2015, include șase italieni (cinci aleși din Liga Nordului și unui din Mișcarea Cinci Stele), patru olandezi ai Partidului Libertății (PVV) al lui Geert Wilders și patru din rândul FPOe austriac.

Mai fac parte, de asemenea, un reprezentant al Vlaams Belang belgian, doi ai Congresului Noii Drepte (KNP) polonez, o fostă membră a UKIP din Marea Britanie, românul Laurențiu Rebega ales pe listele Partidului Conservator și un german din AfD, partidul dreptei eurosceptice și populiste.

Votul de luni seară a fost necesar după ce președinta FN, Marine Le Pen, a părăsit Parlamentul European în iunie. Ea a fost aleasă în Adunarea Națională a Franței, la câteva săptămâni după eșecul în turul al doilea al prezidențialelor, în fața lui Emmanuel Macron.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă