Frontul Național din Franța are un nou copreședinte în grupul din Parlamentul European după demisia lui Marine Le Pen

Nicolas Bay, deputat francez din partea Frontului Național (FN), a fost desemnat, luni seară, la Strasbourg, copreședinte al grupului eurosceptic "Europa Națiunilor și Libertăților" (ENL) din Parlamentul European.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2017 - 23:22

Nicolas Bay, deputat francez din partea Frontului Național (FN), a fost desemnat, luni seară, la Strasbourg, copreședinte al grupului eurosceptic "Europa Națiunilor și Libertăților" (ENL) din Parlamentul European, informează AFP citată de Agerpres.

Nicolas Bay îi urmează în funcție șefei FN, Marine Le Pen, care nu mai este eurodeputată, a anunțat el.

Nicolas Bay, 39 de ani, va coprezida acest grup alcătuit din 40 de deputați europeni (dintre care 20 din partea FN), alături de celălalt copreședinte, olandezul Marcel de Graaff.

Parlamentarul francez a fost votat de 12 dintre cei 18 deputați europeni ai FN care au participat la vot.

Pe lângă cei 20 de aleși francezi proveniți din FN, grupul ENL din Parlamentul European, constituit în iunie 2015, include șase italieni (cinci aleși din Liga Nordului și unui din Mișcarea Cinci Stele), patru olandezi ai Partidului Libertății (PVV) al lui Geert Wilders și patru din rândul FPOe austriac.

Mai fac parte, de asemenea, un reprezentant al Vlaams Belang belgian, doi ai Congresului Noii Drepte (KNP) polonez, o fostă membră a UKIP din Marea Britanie, românul Laurențiu Rebega ales pe listele Partidului Conservator și un german din AfD, partidul dreptei eurosceptice și populiste.

Votul de luni seară a fost necesar după ce președinta FN, Marine Le Pen, a părăsit Parlamentul European în iunie. Ea a fost aleasă în Adunarea Națională a Franței, la câteva săptămâni după eșecul în turul al doilea al prezidențialelor, în fața lui Emmanuel Macron.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...